Det stormer rundt Huawei etter den siste tids avsløringer. Men i Norge er kommunikasjonssjefene helt stille.
Det stormer rundt Huawei etter den siste tids avsløringer. Men i Norge er kommunikasjonssjefene helt stille.

Holder tyst:

Norske PR-topper i Huawei vil ikke svare om de vurderer å si opp etter avsløring

I Danmark sa kommunikasjonssjefen opp jobben etter Washington Post-avsløring. I Norge holder de kommunikasjonsansvarlige tyst.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag ble det kjent at den danske kommunikasjonssjefen til Huawei har valgt å si opp sin stilling i den kinesiske telegiganten.

Årsaken til at han ikke kan fortsette i jobben er avsløringene til The Washington Post om at den kinesiske telegiganten skal ha testet en teknologi for ansiktsgjenkjenning av Kinas undertrykte etniske minoriteter, uigurene.

Programmet skal ifølge dokumenter kunne identifisere personer og sende en alarm til kinesiske myndigheter.

Har vekt stor oppsikt

Avsløringene har vekt stor oppsikt globalt den siste tiden.

Nylig spurte Danmarks Radio-journalist Henrik Molkte Zwicky, via Twitter, hva han hadde å si til avsløringene som har kommet frem. Da fikk han et noe overraskende svar.

«Det kan jeg ikke. Og derfor har jeg opsagt min stilling. Mvh Tommy», svarte den avgåtte kommunikasjonssjefen. I ettertid har Zwicky slettet denne Tweeten.

I forrige uke ble det kjent at Barcelona-stjernen Antoine Griezmann hadde avsluttet sitt samarbeid med Huawei etter avsløringene.

Men hva skjer i Norge?

LES OGSÅ: Huaweis danske kommunikasjonssjef sier opp etter kun seks måneder

Vil ikke svare

KOM24 har vært i kontakt med Henrik Smehaug. Han begynte i selskapet for to måneder siden og har tittelen Public Relations Manager for Huawei her i Norge. Smehaug henviser alle spørsmål om de siste ukers avsløringer videre til Senior Public Affairs & Communications Manager, Erik Thomas Ganer.

På direkte spørsmål om han vurderer sin stilling svarer han:

- Det vil jeg ikke svare på.

KOM24 har vært i kontakt med Ganer og spurt om han vurderer sin stilling. Han svarer i en SMS at de ikke ønsker å kommentere saken.

Den kinesiske telegiganten er omstridt og Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har flere ganger advart mot det kinesiske selskapets virksomhet og frykten for at de brukes til spionasje av myndighetenes etterretningstjenester.

Huawei har tidligere gått ut og avvist påstandene.

LES OGSÅ: Johaug fortsetter samarbeid med hardt kritiserte Huawei

Powered by Labrador CMS