Jenny Marie Baksaas er ny kommunikasjonsrådgiver i Greenpeace
Jenny Marie Baksaas er ny kommunikasjonsrådgiver i Greenpeace

Jenny Marie Baksaas er ny kom-rådgiver i Greenpeace

Forlater journalistikken og går til global miljøorganisasjon.

Publisert

– Jeg er glad og takknemlig for muligheten til å jobbe med å fremme vår tids viktigste sak, sier Jenny Marie Baksaas, i en pressemelding.

I mars startet hun opp i fast stilling som kommunikasjonsrådgiver i Greenpeace i Norge. 

Den verdensomspennende organisasjonen jobber for å beskytte klima og miljø gjennom forskning, informasjonsarbeid, påvirkning og aktivisme.

– Jeg har fått en varm velkomst av nye, hyggelige kollegaer. Greenpeace drives av dyktige og engasjerte folk som får til mye bra og inspirerende på klimafeltet. Jeg ser fram til en spennende tid i en ny bransje, sier Baksaas. 

De siste tre årene har hun jobbet som journalist i nettavisen Psykologisk.no, hvor hun blant annet har markert seg med agendasettende gravejournalistikk. 

I 2023 vant redaksjonen Fagpressens gravepris og leverte SKUP-rapport. 

– Å gå makta i sømmene vil bli like aktuelt i min nye stilling. Greenpeace jobber med å avsløre og sette lys på globale miljøødeleggelser, for å få myndigheter og næringslivsaktører til å ta ansvar for klimakrisen. Å få være med på å drive fram de endringene verden trenger, ser jeg på som en enormt meningsfull oppgave, sier Baksaas. 

Leder i Greenpeace i Norge, Frode Pleym, er fornøyd med ansettelsen.

–Hun har masse driv, stort engasjement og en sterk journalistisk bakgrunn. Disse egenskapene er helt sentrale når vi fortsetter å kreve handling fra politikere og selskaper, sier Pleym. 

Den nyansatte kommunikasjonsrådgiveren har også erfaring fra Dagens Medisin, Klar Tale og lokalavisa Gjengangeren. 

Baksaas har studert journalistikk på Høgskolen i Volda og har en mastergrad i helsefremmende arbeid og helsepsykologi fra Universitetet i Bergen.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS