Stormberg, sportskjede logo. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Stormberg, sportskjede logo. Foto: Gorm Kallestad / NTB

IKEA, Sbanken og Stormberg på innovasjonstoppen

Norges Handelshøyskole (NHH) har også i år målt hvordan kunder opplever norske selskapers innovasjonsevne knyttet til sitt kommersielle, sosiale og digitale arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år siden 2015 har Norges Handelshøyskole (NHH) tatt for seg å måle hvordan kunder opplever norske selskapers innovasjonsevne knyttet til sitt kommersielle, sosiale og digitale arbeid. Resultatene publiserer i form av Norsk Innovasjonsindeks (NII).

Den kommersielle innovasjonsindeksen måler hvorvidt kundene ser på bedrifter som kommersielt innovative. En høy score på denne indeksen betyr at kundene oppfatter bedriften som en markedsdriver og game changer.

Øverst på denne listen finner vi IKEA, for tredje året på rad.

- IKEA har vært i stor endring de siste årene, mot å bli mer tilgjengelig, skape bedre kundeopplevelser og bli mer bærekraftig. Denne kåringen viser at kundene våre oppfatter endringen som positiv og relevant, og det er vi utrolig glade for, sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Norge i en pressemelding onsdag.

IKEA kom også på topp tre i Sosial Innovasjonsindeks, som betyr at kundene oppfatter selskapet som en som bidrar til samfunnet og miljøet. Innen 2030 skal IKEA bli sirkulære og klimapositive, og mange initiativer har allerede blitt startet.

Topp 10 - Kommersiell innovasjonsindeks 2020

1. Ikea

2. Airbnb

3. Finn.no

4. Sbanken

5. Nordic Choice

6. OneCall

7. Toyota

8. Netflix

9. Stormberg

10. Zalando

Positive endringer

Sosial innovasjonsindeks gjenspeiler hvorvidt kundene ser på bedrifters innovasjonsaktiviteter som nyttige for samfunnet og miljøet. En høy score på denne indeksen betyr at kundene oppfatter bedriften som en driver av positive samfunns- og miljøendringer.

På toppen av denne listen finner vi Stormberg.

- Vi er utrolig takknemlige og stolte over å komme så høyt opp på målingene, og vi setter så uendelig stor pris på denne utmerkelsen. Vi vil rette en stor takk til alle våre kunder og folket for tilliten. Det inspirerer oss i det videre arbeidet, sier daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg.

Topp 10 - Sosial innovasjonindeks 2020

1. Stormberg

2. Nordic Choice

3. Ikea

4. Toyota

5. Finn.no

6. Thon

7. Bilia (Volvo, BMW, Toyota og Lexus)

8. Nor-way bussekspress

9. Sbanken

10. KIwi

Daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg.
Daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen Ekberg.

Digital Innovasjon

Selvsagt oppleves det som ekstra gøy at vi i koronaåret 2020 scorer bedre enn noensinne før, sier daglig leder Øyvind Thomassen i Sbanken.
Selvsagt oppleves det som ekstra gøy at vi i koronaåret 2020 scorer bedre enn noensinne før, sier daglig leder Øyvind Thomassen i Sbanken.

Årets måling er den fjerde målingen på rad hvor Sbanken måles som best i finansbransjen og den første hvor banken havner på topp i kategorien digital innovasjon.

I en pressemelding sier daglig leder i Sbanken Øyvind Thomassen følgende:

– Dette er en stor anerkjennelse til alle mine dyktige kollegaer som hver dag jobber alt de kan med å skape verdens beste kundeopplevelser. Selvsagt oppleves det som ekstra gøy at vi i koronaåret 2020 scorer bedre enn noensinne før, for året har på ingen måte vært enkelt.

Topp 10 - Digital innovasjonsindeks 2020

1. Sbanken

2. Netflix

3. HBO

4. Airbnb

5. Komplett

6. Altibox

7. Finn.no

8. Sparebanken Vest

9. Zalando

10. Sparebank1

Powered by Labrador CMS