På tide å bytte jobb?

De best og dårligst betalte sektorene for markedsførere

I den øverste enden av lønnsskalaen er markedsførere som jobber i bilindustrien, mens de under utdanning får minst betalt.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en ny undersøkelse om karriere og lønn fra Marketingweek, er bilindustrien det ideelle stedet for markedsførere som ønsker å tjene store penger. 

For markedsførere ansatt hos bilmerker ligger gjennomsnittslønnen for heltidsarbeidende rundt NOK 75 817 per måned (£ 67.846 i året). Dette utgjør den høyeste lønnen blant de 24 sektorene som avisen så på. 

På andre plass kommer hjemmeelektronikk, hvor markedsførere kan forvente en gjennomsnittlig årslønn på £67.753 (tilsvarer en månedslønn på 75 744 NOK), etterfulgt av helse og legemidler med en årlig lønn på £67.636.

På den andre siden av skalaen finner vi markedsførere innen utdanning, som ifølge årets data har den laveste gjennomsnittlige årslønnen på 50.709 pund per år, noe som tilsvarer drøyt 56 690 kroner i måneden.

Betalt litt mer, men fortsatt i den nederste enden av skalaen, er de som jobber som reise og fritid, med årslønner på henholdsvis £52.888 og £53.490.

Gjennomsnittslønnen i karriere- og lønnsundersøkelsen er basert på heltidsansatte (35+ timer i uken) og inkluderer kun grunnlønn, uten eventuelle fordeler.

Powered by Labrador CMS