Simen Murud Gundersen studerer PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.
Simen Murud Gundersen studerer PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

#Kommunikasjonsstudenten

Simen (24) har vært politisk aktiv siden barneskolen - nå satser han på en kommunikasjonskarriere

– På videregående hadde jeg en norsklærer som sa at det spilte ingen rolle hva jeg mente med teksten, når mottakeren ikke forsto budskapet.

Publisert

I spalten #Kommunikasjonsstudenten ønsker KOM24 å setja fokus på studentane, og bransjens framtidige tilsette. I spalten får dei fortelja om alt frå kvifor dei har valt studieretninga si til kva forventningar og tankar dei har om bransjen dei er på veg inn i.

Simen Murud Gundersen er 24 år gammel og studerer bachelor i PR og strategisk kommunikasjon ved Høyskolen Kristiania.

I dag kan du bli litt bedre kjent med ham i #Kommunikasjonsstudenten.

– Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

– Fordi kommunikasjon og PR er skikkelig spennende! Dessuten har jeg vært politisk aktiv siden jeg gikk på barneskolen, og interessen for samfunn og spesielt påvirkningen av samfunnet har bare økt de siste årene. Kristiania valgte jeg etter at en bekjent i kommunikasjonsbransjen omtalte Kristiania som «best i klassen».

– Har du en deltidsjobb/jobb ved siden av studiet?

– Ikke direkte. Jeg er folkevalgt i Halden kommune, og sitter i en rekke utvalg og styrer. I tillegg er jeg politisk nestleder i Østfold Unge Høyre – men om det er noen som har en relevant og spennende jobb er det bare å ta kontakt.

– Hva tenker du om jobbmulighetene som finnes i kommunikasjonsbransjen?

– Man kan jo gjøre så mye! Framtidsutsikten for oss kommunikasjonsfolk er lys. Fremover tror jeg det vil bli mye bruk for oss ettersom flere og flere ser hvor nødvendig god kommunikasjon er.

– Hvorfor er kommunikasjon viktig for deg?

– På videregående hadde jeg en norsklærer som sa at det spilte ingen rolle hva jeg mente med teksten, når mottakeren ikke forsto budskapet. Jeg synes dette oppsummerer alt på en god måte. Om vi ikke er gode til å kommunisere, så kan vi bli misforstått, mistenkeliggjort og stemplet som noen man ikke kan stole på . Det være seg i næringslivet, i politikken eller i private forhold.

– Har du et forbilde/inspirasjonskilde i bransjen?

– Da jeg jobbet i Høyre hadde jeg Thoralf Granerød som øverste leder – han er en motivator uten like og en jeg har veldig stor respekt for. Ellers har jeg mange venner og bekjente i bransjen, så det er nok best å ikke nevne for mange, hehe.

– Hva tenker du er viktig for å kommunisere godt?

– Jeg har hørt mange sier tydelighet, men om du ikke fremstår ekte og oppriktig så spiller det ingen rolle hvor tydelig du er.

Powered by Labrador CMS