Winonna Roach har jobbet siden hun var en tenåring, og har hatt flere forskjellige jobber innen kundeservice. – Jeg har hatt muligheten til å jobbe i Canada og nå i Norge, dette har gitt meg en uvurderlig utdannelse i hvordan jeg kan løse designproblemer og være en effektiv formidler.
Winonna Roach har jobbet siden hun var en tenåring, og har hatt flere forskjellige jobber innen kundeservice. – Jeg har hatt muligheten til å jobbe i Canada og nå i Norge, dette har gitt meg en uvurderlig utdannelse i hvordan jeg kan løse designproblemer og være en effektiv formidler.

Kanadieren Winonna flyttet til Nord-Norge for å jobbe med grafisk design

Winonna Roach skal jobbe med grafisk design for Røst kommunikasjon

Publisert

Røst kommunikasjon som holder til i Tromsø, tilbyr omfattende løsninger for komplekse designproblemer. Som en del av teamet vil Roach jobbe tett opp mot områder av design som service design, UX / UI, webutvikling, markedsføring og animasjon.

– Jeg søkte på denne jobben fordi jeg tror Røst er et selskap der jeg kan utvide horisonten min over hva som er mulig i kommunikasjonsverden. Etter å ha blitt kjent med teamet, føler jeg umiddelbart at jeg har funnet den kreative energien jeg ønsket.

En annerledes kultur

Roach sitt mål er å holde seg oppdatert på yrket, og at hun kan være en del av menneskene som former og dyrker næringens verdier, spesielt i Nord-Norge.

– Jeg har fått en mulighet til å utvide mitt faglige omfang, og jobbe i et annet land enn mitt eget. Dette understreker virkelig viktigheten av god kommunikasjon!

Videre forteller hun at med denne jobben får muligheten til å utøve styrkene til god merkevarebygging, markedsføring og visualisering som går over landegrensene.

– Design er et universelt språk og det er spennende å bruke min ekspertisen i en by og kultur som er så annerledes enn det jeg er vant til. Det er en utrolig mulighet for vekst i Nord-Norge, og det overrasker meg hvor mange kule tiltak som foregår her. Som kanadier føler jeg at jeg kan komme med alternative løsninger på store spørsmål.

En av de unike forventningene som finnes i Norge, mener Roach er følelsen av at vi jobber for å bo her, vi lever ikke for å jobbe. Etter hennes erfaring fra nordamerikansk kultur, lykkes de kun om en deltar i «hustle culture», som brenner ut mennesker og skaper et negativt forhold til arbeidet.

– Jeg er heldig nok til å si at jeg elsker arbeidet jeg gjør, og det gir meg en følelse av oppfyllelse. Jeg forventer at arbeidsmiljøet mitt fremmer min lyst etter å lære, både profesjonelt og som medlem av miljøet. En balanse i arbeidslivet er avgjørende for trivsel, og for meg skaper det grunnlaget for gode ideer!

Utdanning fra Canada

I Nord-Norge skal Roach jobbe med dynamiske prosjekter opp mot lokalbefolkningen, og hun forteller at firmaet gir henne frihet til å skape på en måte som samsvarer med hennes personlige verdier.

Fra før har hun jobbet som Lead Graphic Designer hos Magy Media. Hun ønsket et skifte da hun følte hun hadde vokst ut av rollen sin der. I tillegg har Roach en utdannelse i grafisk design ved George Brown College School of Design i Toronto, Canada, men det meste av hennes erfaring kommer fra å jobbe med startups, etablerte organisasjoner og forskjellige selskaper.

– Magy Media var min første stilling som designer i Norge. Det var en god introduksjon til min karriere i Nord. Jeg var den eneste grafiske designeren på Magy-kontoret. Å flytte fra et byrå som fokuserer på innholdsskaping til et byrå som fokuserer på helhetlig design, føltes riktig for meg.

Powered by Labrador CMS