Russland har blokkert tilgangen til Facebook og begrenset Twitter i et forsøk på å prøve å kontrollere informasjonsflyten om krigen i Ukraina.

Twitter tar grep for å omgå sensur i Russland

Twitter har lansert en ny personvernbeskyttet versjon for å omgå overvåking og sensur etter at Russland begrenset tilgangen til tjenesten i landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I den nye versjonen, kjent som en «onion»-tjeneste, kan brukere får tilgang til Twitter hvis de laster ned en Tor-nettleser, som lar brukere få tilgang på det som ofte omtales som «det mørke nettet». Vanlige nettsteder, inkludert Twitter.com, er også tilgjengelige på Tor, men onion-versjonene er laget spesifikt for Tor og hindrer siden fra å bli forfalsket av andre aktører.

Mens begrepet «det mørke nettet» ofte antyder ulovlig nettsteder og kriminalitet, brukes det også av folk som ønsker å forbli anonyme og for å få tilgang til nettsteder sensurert av myndigheter.

Russland har blokkert tilgangen til Facebook og begrenset Twitter i et forsøk på å prøve å kontrollere informasjonsflyten om krigen i Ukraina. Begge selskapene har uttalt at de jobber med å gjenopprette tilgangen til brukere i Russland.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS