Det er tre måneder siden Anders Aasgaard Evensen ble nedbemannet fra jobben innen sosiale medier.
Det er tre måneder siden Anders Aasgaard Evensen ble arbeidsledig.

MENINGER:

Livet går videre, selv uten jobb

«Å være arbeidsledig kan være en mulighet til å investere tid i personlig utvikling og lære nye ferdigheter», skriver Anders Aasgaard Evensen.

Publisert

For noen dager siden var den siste dagen på papiret hos min tidligere arbeidsgiver, der jeg jobbet med sosiale medier. Nå har det gått tre måneder siden jeg ble nedbemannet på grunn av det utfordrende markedet bransjen og byrået opplevde. 

I de siste tre månedene har jeg vært uten jobb. Det har bydd på både opp og nedturer. 

I starten var det litt kjipt å si at jeg ikke hadde jobb og jeg følte meg til tider litt nedfor. Etter hvert lærte jeg å sette litt pris på å være uten jobb, og i dag går jeg rundt med en positiv holdning til situasjonen. 

Livet fortsetter faktisk selv om jeg ikke har jobb.

Kanskje er du som leser dette midt i en periode uten arbeid?

Prøv å se det positive i det. Det er lettere sagt enn gjort noen ganger. Jeg hadde vel selv blitt litt irritert hvis noen hadde sagt det til meg da jeg akkurat hadde fått beskjed om at jeg kom til å bli nedbemannet. 

Rutiner kan bli forstyrret, du kan kjenne på økonomisk usikkerhet, og du kan føle deg isolert fra samfunnet. Det kan være helt naturlig å oppleve en følelse av tap, sorg og til og med skam i en slik situasjon. 

Men det er viktig å huske at det å miste jobben ikke definerer din verdi som menneske.

Det første steget mot å takle utfordringen er sannsynligvis å jobbe med å akseptere situasjonen. Det kan være fristende å benekte eller unngå å konfrontere virkeligheten av å være uten jobb, men å akseptere det som har skjedd, er ofte avgjørende for å kunne gå videre. 

Å tillate seg selv å føle alle følelsene som følger med tapet av jobben, uten å dømme eller undertrykke dem, er nok en viktig del av prosessen.

Etter aksept kommer tilpasning. Å være arbeidsledig kan være en mulighet til å investere tid i personlig utvikling og lære nye ferdigheter som kan være nyttige i fremtidige karrierer. 

Selv har jeg fått masse tid til å tilegne meg ny kunnskap. Jeg eksperimenterer blant annet med kunstig intelligens, tekstforfatting, Canva, Linkedin Premium funksjoner som blant annet Linkedin learning-kurs og bygger nettverk.

Selv om det å miste jobben kan være en vanskelig og smertefull opplevelse, er det viktig å huske at livet fortsetter. 

Jeg har for eksempel fått mer tid. Mer tid til å være med sønnen min, mer tid til å være med samboer, venner og familie. Mer tid til å dyrke hobbyene mine, mer tid til å tilegne meg ny kunnskap og å reflektere over hvor jeg ønsker at karrieren skal gå videre. 

Karrieren er bare en del av ens identitet, og det finnes mange andre aspekter av livet som gir glede og mening. 

Å bruke tiden som arbeidsledig til å dyrke dine personlige interesser, tilbringe tid med kjære og utforske nye muligheter kan bidra til å gjenopprette følelsen av formål og tilfredshet.

Til slutt er det viktig å huske at det å miste jobben ikke er en refleksjon av din egen verdi som menneske. Arbeidsmarkedet kan være uforutsigbart, og å bli arbeidsledig er noe som kan skje med hvem som helst. Det er viktig å prøve å fokusere på dine egne styrker og ressurser. Livet går videre, og med riktig støtte, tilpasning og selvrefleksjon, kan du komme styrket ut av utfordringen.

Så neste gang noen spør deg hva du jobber med kan du svare med selvtillit i stemmen at du er mellom jobber eller på jobbjakt og fortelle hva du er på jakt etter. Kanskje nettopp personen du snakker med er en som kan åpne en dør for deg?

———————————————-

Denne teksten ble først publisert på Aasgaard Evensens LinkedIn-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS