ANFO er, kanskje mer enn de fleste, opptatt av personvern «Vi er på saken! Og vi sier som vi noen ganger har sagt før; Hadde det vært enkelt hadde vi jo bare gjort det med en gang.», skriver Jan Morten Drange i ANFO.
SKUP-prisens metoderapporter – en gavepakke for alle som jobber med krisekommunikasjon «Hvert år lærer jeg enormt mye av å lese disse rapportene, som jeg tar med meg inn i jobben som medie- og kriserådgiver», skriver Marius Parmann.
Det blir ikke noe vårrengjøring av dette «Alt ansvaret for å finne en løsning ligger ikke på norske annonsører, eller ANFO alene. Man kan allikevel ikke dytte bort det ansvaret man har», skriver Haakon Rølmann.
Jeg husker at jeg tenkte: Nå skjer det. Det blir et før og et etter for oss alle «Det er 12.mars 2020. Vi går i korridorene fra statsministerens kontor og ned til presserommet. I veska mi ligger talepunktene vi hadde gått gjennom like før», skriver Mona Sæverud Higraff.
«Noe mer enn det vil være praktisk ganske umulig» «Å ivareta personvernet er en god sak. Vi i ANFO er opptatt av mye annet også. Dessverre klarer vi ikke å få inn alt som er viktig i en slik konkurranse».
TikTok: En plattform med politikk, men uten politikere? «Denne uken kom nyheten: Departementene og Stortinget forbyr TikTok på tjenestetelefoner, og samme beskjed får folkevalgte i flere av landets kommuner. TikTok, som var en av suksessformlene fra det danske valget i høst, er nå i hardt vær i Kongeriket Norge», skriver Christian A. Schjelderup.
På tide å feie for egen dør «Vi kan ikke vente på at de store tech-gigantene tar ansvar for personvernet. Norsk reklamebransje må gå i seg selv og sette personvernet på agendaen», skriver Tomas Torgersen.
Du + AI = PR «Noen oppgaver passer bedre til maskiner, mens andre krever din menneskelige ekspertise. Så – hvem gjør hva?», skriver Keke Rahnasto.
Om stjerner som dør og nye stjerneskudd «Spol tilbake omtrent tolv år. Et mangeårig samarbeid om en tidligere effektkonkurranse oppkalt etter en stjerne på stjernehimmelen var i ferd med å slå sprekker», skriver Jan Morten Drange i ANFO.
Synes du fortsatt det er vanskelig å få til bedre kjønnsbalanse i ledelsen av ditt selskap? «Her er fire enkle grep for å forbedre mangfoldet frem mot kvinnedagen 2024», skriver konsernsjef i Media Bergen, Tina Stiegler.
En bønn til alle som jobber med nyhetsbrev som skal ut 8. mars «8. mars er ikke en kommersiell dag. Jeg sverger på tro og ære at jeg boikotter alle butikker som bruker den internasjonale kvinnedagen til å selge stæsj.», skriver Mari Løvås.
Hvorfor er det fortsatt slik at kreative yrker undergraves? «Hva betyr det egentlig å kunne å jobbe med noe du er lidenskapelig opptatt av? Alt, skulle det vise seg i mitt tilfelle», skriver Kristine Hagerup Thorstensen.
Jeg har lyst til å slå et slag for alle som jobber med kommunikasjon «At offentlige bedrifter har et behov for god kommunikasjon er en ting. At de samme har en plikt til god kommunikasjon er en viktigere ting», skriver Pascual Strømsnæs.
Sykt høy lønn? Det er på tide å bringe litt fakta på bordet «Det er prisverdig at partiet Rødt er opptatt av statens pengebruk, men det er lurt å legge bort fordommene før man gyver løs på en hel yrkesgruppe», skriver leder i Kommunikasjonsforeningen.
Jeg reflekterer mye over hva jeg koster og leverer når fakturaen skal dekkes av offentlige midler «Ingenting tyder på at systemet er gjennomarbeidet når selv vanlige feilmeldinger som møter brukerne er uforståelige. Det er utilgivelig og flaut», skriver Anja Schönhaug om Helseplattformen.
Kampanjen skaper debatt. Det er bra. Vi skjønner at den kan trigge forskjellige reaksjoner «Vi håper på god debatt om viktigheten av at vi som arbeidsgivere legger til rette for unge mennesker som skal inn i arbeidslivet», skriver Kristina Johansen i McDonald's.
NRK behandler Sophie Elise Isachsen som en hvilken som helst innholdsleverandør «NRK behandler Sophie Elise Isachsen som en hvilken som helst innholdsleverandør. De overser et helt sentralt aspekt, nemlig at hun er en influenser med en enorm påvirkningskraft», skriver Mathilde Hogsnes.
Norske barn og unge fortjener en mer nyansert debatt om TikTok «At Kina kanskje får vite hvor vi bor og hvor glad vi er i søte hundevideoer er kjipt, men det er MYE viktigere å være til stede for ungene våre», skriver Stian Barsnes-Simonsen.