Akan kommuniserer i motvind: – Vi må knuse mytene Mange forbinder fortsatt Akan med moral og avhold – og det skaper kommunikasjonsproblemer. Nå tar kompetansesenteret i bruk både humor og harde fakta for å få gjennomslag i arbeidslivet.
Er vi redde for å lage rammer? «De som er på vei inn i arbeidslivet har et stort behov for å bli forklart og forstå forventninger, og ikke minst få tilbakemeldinger. », skriver Ole Janzso.
I stedet for å holde fast på gamle dogmer, burde vi kanskje heller lytte til den yngre generasjonen? «Er det virkelig nødvendig å «tenke, puste og leve for jobben omtrent 8 timer hver dag»?», spør Marius Amundsen Flaget i dette innlegget.
Langer ut mot Jobbi.no: – Et realt shit-show Anonyme jobbvurderinger er nå bare noen tastetrykk unna – og debatten er i gang. Nå svarer også byråtoppene på hva de tenker om å kunne bli vurdert offentlig.
LinkedIn – plattformen der alle er ydmyke vinnere «Hver gang jeg logger inn på LinkedIn, får jeg nesten en eksistensiell krise», skriver Eirik Leren i dette innlegget.
Kom-rådgiveren om angsten: – Jeg liker å ha en fluktrute – Jeg blir ikke kvitt angsten, men jeg har lært meg å leve med den, sier Cecilie Stenbakk Alstad.
«Nei, du får ikke betalt for å delta på sommerfesten» «Spørsmålet som leder opp til uttalelsen er godt egnet til å få personalledere til å rulle med øynene. Allikevel er det nok noen som kjenner seg igjen. Det er temaet ledelse av unge arbeidstakere, det vi for tiden kaller generasjon Z vi skal inn i. Er du leder eller ung og på vei inn i arbeidslivet, så les videre», skriver Ole Janzso i Teft i dette innlegget.
Tidligere Zynk-rådgiver blir NHO-topp Vegard Einan er ansatt som ny administrerende direktør i NHO Service og Handel.
Åpen om angst i arbeidslivet: – Det hadde vært utenkelig før I elleve år har Cecilie Stenbakk Alstad (32) levd med angst, men det har ikke stoppet henne fra å bygge karriere i kommunikasjonsbransjen. Nå håper hun åpenhet kan hjelpe flere.
Er Gen Z virkelig vanskeligere å lede? Dette svarer de unge selv Er de krevende, eller bare tydelige på hva de vil? Og har de lav arbeidsmoral – eller har de lært å sette grenser? Etter at flere byråledere i kommunikasjonsbransjen delte sine erfaringer om Generasjon Z, svarer nå de unge selv.
Dette sier bransjetoppene om hvordan det er å lede Gen Z Gidder ikke jobbe? Eller gidder ikke jobbe meningsløst? Slik beskriver byrålederne Generasjon Z.
Sto utenfor arbeidslivet i to år: – Du begynner å tvile på deg selv Hun gikk fra to år med avslag og håpløshet til å hjelpe tusenvis ut i jobb. Nå bruker Ingrid Elisabeth Landråk sin egen historie til å inspirere, gi håp og utfordre arbeidsgivere til å se potensialet i de som står utenfor arbeidslivet.
Landet drømmejobben i permisjon:– Avhengig av å ha en leder som spiller på lag Drømmejobben ble utlyst akkurat da Anette Johnsrud Larsåsen hadde kommet hjem fra sykehuset etter hastekeisersnitt og prematur fødsel.
– Det virker som om folk ikke gleder seg til å gå på jobb lenger Mener for mange i bransjen mimrer tilbake til en tid der de selv var unge og kulere.
Jeg håper Narify dropper fokuset på kontroll «Kjære Narify. Det magiske med LinkedIn, er det stikk motsatte av hva dere selger som unikt», skriver Meri Wiik.
Lederskap på liv og død «Employer branding er ikke lenger et buzzord – det er et spørsmål om overlevelse. Ledere som ikke forstår dette, vil se sine organisasjoner smuldre opp i kampen om de beste hodene», skriver Grete Faremo.
Så mye mindre tjener kvinner i norske byråer Nylig ble det kjent at kvinner har 78 prosent av lønnen til menn i WAL.. En undersøkelse viser at det er ganske vanlig at kvinner tjener dårligere i norsk byråbransje.
Ingen fortjener en tullejobb «Godt kommunikasjonsarbeid har stor verdi, men det er ikke gitt at alle ser det. », skriver Ole Christian Apeland.