Da pandemien kom ville Pia nærmere familien og fryktet hun måtte si farvel til kommunikasjonsbransjen. Men så dukket drømmejobben opp.
Da pandemien kom ville Pia nærmere familien og fryktet hun måtte si farvel til kommunikasjonsbransjen. Men så dukket drømmejobben opp.

Da pandemien kom ville Pia nærmere familien og fryktet hun måtte si farvel til kommunikasjonsbransjen. Men så dukket drømmejobben opp

– Selv om det kjentes rett ut å flytte nærmere familien vår, visste jeg at det kanskje ville være et offer på min kappe med tanke på karriere.

Publisert Sist oppdatert

– Selv om det kjentes rett ut å flytte nærmere familien vår, visste jeg at det kanskje ville være et offer på min kappe med tanke på karriere.

Det sier Pia Sofie Bratteberg-Øye (28) til KOM24.

– Offer på min kappe

Bratteberg-Øye jobbet med kommunikasjon i byrået Havnevik i Ålesund, men da koronakrisen rammet landet, kjente hun på behovet for å flytte nærmere familien sin.

Hun er fra Volda, men flyttet til Ålesund sammen med mannen sin da hun studerte og de fortsatte å bo der da hun gikk ut i arbeid. Livet gikk sin gang og det ble to barn ut av det.

– Når nedstengingen under pandemien skjedde, kjente vi på et stort behov for å bo nærmere familien vår i Volda, sier hun.

Men med en jobb i Ålesund, en og en halv times kjøretur unna, var det krevende. For stillingen hennes i Havnevik krevde en hyppigere tilstedeværelse på kontoret i Ålesund enn hun ønsket, grunnet livet som småbarnsmor.

Derfor sa hun opp jobben som kommunikasjonsrådgiver og startet opp jobbjakten i barndommens trakter.

Men hun innrømmer at det var mange tanker rundt det å flytte.

– Selv om det kjentes rett ut å flytte nærmere familien vår, visste jeg at det kanskje ville være et offer på min kappe med tanke på karriere. Jeg visste ikke hvordan arbeidsmarkedet var i Volda/Ørsta innen kommunikasjonsbransjen, og siden det var der jeg trodde at jeg kom til å ende opp med å ha arbeidsplass, var det mye usikkerhet, innrømmer hun.

– Ble vemodig

Hun forteller at det var vanskelig å forsone seg med å, i verste tilfelle, ikke kunne jobbe med noe som var like relevant og spennende etter mammapermisjonen.

Men etter kort tid ble hun oppmerksom på en stilling hos Driw i Ålesund som fristet veldig.

– Umiddelbart ble jeg litt vemodig når en så spennende jobb dukket opp, siden jeg tenkte at jeg ikke stilte så sterkt siden jeg ønsket å hovedsakelig jobbe fra Volda, forteller hun.

Men hun ristet av seg de negative tankene og ringte til markedssjefen i Driw.

Og det var full klaff.

– Etter noen telefoner frem og tilbake, intervjurunde og levering av case, kom vi frem til at det var en så god match at begge parter kunne være fleksible knyttet til tilstedeværelsen på kontoret i Ålesund, sier hun.

Arbeidshverdagen går nå i innholdsproduksjon til digitale flater og å bidra til selskapets kommunikasjonsrelaterte oppgaver og utfordringer.

Sliten småbarnsmor går og smiler

– Jeg har det virkelig som plommen i egget nå når jeg kan jobbe «in house» med slike oppgaver. Driw er et veldig spennende selskap, med et inkluderende miljø. Du vet at du har kommet til rett plass når smilet går rundt, til tross for at du innerst inne er en sliten tobarnsmor, med oppvåkning hver andre time gjennom natta!, sier hun fornøyd.

Mesteparten av tiden jobber hun hjemmefra, men en til to dager i uken er hun på kontoret i Ålesund.

Hun det er flere fordeler å jobbe in house. Hun trekker fram at hun mener det er veldig givende å kunne fokusere 100 prosent på et selskap, uten å måtte tenke på for eksempel fakturerbare timer.

Bratteberg-Øye sier det er mange utfordringer, både på godt og vondt, med å jobbe med kommunikasjon.

– Det beste med å jobbe med kommunikasjon er alle mulighetene man har. Jeg har alltid tenkt at kommunikasjon er noe av det viktigste vi har i livet, både privat og på jobb. Tenk alt som kan løses, skapes og i det hele tatt, visst vi bare formidler budskapet på rett måte til den rette personen? Det er kjempevanskelig, samtidig som det er utrolig spennende, sier hun.

Powered by Labrador CMS