Hilde Tunge i Apriil serverer konkrete råd for å få jobb i bransjen.

MENINGER:

Ni konkrete råd for å få jobb i bransjen

«Her er mine råd for å komme inn døra», skriver Hilde Tunge.

Publisert

 Innlegget ble først publisert på LinkedIn, og er gjengitt med tillatelse.

Denne uken publiserte KOM24 nyttige tanker fra toppledere i bransjen om hvordan du kan stille sterkere som jobbsøker. Jeg slenger meg på og kommer med mine ni konkrete råd for å komme inn døra!

1.

Søker du til PR og kommunikasjonsbyrå, trenger du ikke en utpreget grafisk oppstilt CV. Dette forstyrrer ofte mer enn det løfter. Det er også vanskelig å forstå akkurat hva en mener når en grafisk framstiller at en er 87 % god til å skrive eller mestrer foto 93 %. Vi setter pris på tydelighet!

2.

Hvis du har søkt lenge uten å få en kaffe eller intervju bør du revurdere søknad og CV. Hold det gjerne til under én A4-side og skriv til byrået du søker til. Som Kristine Eikenes skriver, er det veldig enkelt å se om du har brukt ChatGPT til dette. Det gir ikke et godt førsteinntrykk.

3.

Forbered deg til intervjuet! Sett deg inn i hva slags byrå de er, hvilke typer profiler som jobber der og arbeidet de gjør.

4.

Ha alltid (!) spørsmål klare til intervjuet og møt opp med selvtillit! Tenk på det som en samtale heller enn spørsmål-svar. Mye av møte handler om kjemi, like mye som å finne ut hva du kan.

5.

Hvis du ikke vet svaret på det som blir spurt, si gjerne det og reflekter over hva svaret kan være. Det er viktigere å vise at du har evne til å møte en utfordring på strak arm og kan reflektere heller enn at du «vet alt».

6.

Vit hva du har å komme med. Dessverre kan ikke vi hjelpe deg her, men vi som sitter i intervjuer-stolen ønsker at du skal lykkes og vise hva du kan. Hvis du er usikker på hva styrkene dine er, snakk gjerne om hva slags utfordringer og oppgaver du liker å løse.

7.

Og som en videreføring av forrige punkt: Siden du har søkt på jobben regner vi med at du vil ha den. Legg heller vekt på hva du kan bidra med enn hvorfor du har lyst å jobbe her, selv om motivasjonen din også er viktig.

8.

Lær deg å skrive, om du ikke kan det fra før. På tvers av fire byråer jeg har jobbet i, har en sylskarp penn vært en av de mest ettertraktede ferdighetene du kan ha. Det er også grunnen til at jeg fikk min første jobb i bransjen!

9.

Hvis du får en dårlig feeling i intervjuet om arbeidsplassen eller at dette ikke er lederen for deg – stol på den. Det kan være vanskelig å gå fra et jobbtilbud, men kjemien skal stemme fra begge sider og ingen vinner på at du jobber et sted du ikke trives.

Ellers stiller jeg meg helt bak rådene fra Kristine Eikenes, Morten Ryen og Petter Thorendahl. Bruk studietiden godt til å få praktisk erfaring, vis din faglige nysgjerrighet og bygg opp samfunnsforståelsen din. Og ja, å like hunder er heller ikke et minus (hilsen en katteperson!).

———————————————-

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS