Adam Schjølberg og Wasim Zahid er to av medlemmene i utvalget som skal utrede gutter og menns likestillingsutfordringer.
Adam Schjølberg og Wasim Zahid er to av medlemmene i utvalget som skal utrede gutter og menns likestillingsutfordringer.

To influensere blant medlemmene i mannsutvalget

– For en ære. Jeg er så takknemlig for å kunne delta, sier komiker og influenser Adam Schjølberg.

Publisert

Fredag forrige uke ble det offisielle utvalget som skal utrede gutter og menns likestillingsutfordringer oppnevnt i statsråd.

Utvalget inngår i kultur- og likestillingsdepartementet og består av 16 medlemmer som ledes av Claus Moxnes Jervell.

Blant medlemmene finner vi lege og influenser Wasim Zahid og komiker og influenser Adam Schjølberg.

– For en ære. Jeg er så takknemlig for å kunne delta. For å bidra. Som dere alle vet, har jeg et sterkt forhold og engasjement til forventning om maskulinitet og et ønske om å utvide selve rommet vi definerer mannen i. At bok og engasjement skulle ende i et mandat betyr så enormt mye for meg, skriver Schjølberg i et Instagram-innlegg.

Og legger til:

– Det er nesten vanskelig å finne ordene. Men følelsene derimot. De har jeg funnet fram. Og det beste ordet jeg kan bruke, er at jeg har et slags «pappahjerte» for alle menn som gruppe. Og det hjertet tar jeg med meg når vi nå skal kartlegge gutter og menns utfordringer i det norske samfunnet. Jeg takker for tilliten.

Innlegget er gjengitt med tillatelse av Schjølberg.

Powered by Labrador CMS