Marius Skjerve Staulen, i midten mellom Sindre Holme og Marius Thorkildsen, har gått bort.

Marius Skjerve Staulen (1984-2021) – Han var en fyr du gledet deg til å bli kjent med

Staulen, som var med og startet podcasten Norske informasjonsrådgivere, er gått bort etter kort tids sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Marius var en utrolig talentfull fyr, som ikke gjorde så mye ut av seg. Han var ikke den som ropte høyest, men han var utrolig flink.

Det sier Sindre Holme til KOM24.

I forrige uke gikk hans tidligere kollega Marius Skjerve Staulen bort etter kort tids sykeleie.

Sammen med Marius Thorkildsen hadde de tre det som kanskje var en av de første rendyrkede podcastene i landet, Norske informasjonsrådgivere.

De tre jobbet sammen hos PR-operatørene og Holme skulle skrive om podcaster. Så fant de ut at det hadde vært gøy om de hadde prøvd å lage en podcast selv også.

– Et kjempetalent innenfor kommunikasjon

– Jeg kjente ikke så mye til Staulens bakgrunn, men da vi kom opp til han hadde han hele oppsettet klar med mikrofoner, programvare, jingler og full pakke, forteller han.

Det ble flere hundre episoder sammen med podcasten, selv om Staulen tidlig flyttet opp til hjembyen, Bodø, igjen.

– Han var et kjempetalent innenfor kommunikasjon. Han var og en utrolig talentfull musikker som lagde noen utrolig catchy låter, sier Holme.

Staulen gav ut musikk under artistnavnet Marius Melua og på Spotify har de to mest spilte sangene 1,5 og 1,8 millioner avspillinger.

Etter tiden i PR-operatørene valgte altså Staulen å flytte hjem til Bodø, der han begynte som kommunikasjonsrådgiver i Statens Vegvesen. Hans første sjef der, Lisa Sundstrøm kaller han for en dyktig fyr og et flott menneske.

– Han var faglig dyktig, men og jovial. Han var en tålmodig type, humorist og et varmt og godt menneske, sier hun.

– En fyr du gledet deg til å bli kjent med

Staulens siste sjef i Statens Vegvesen, Arne Eithun sier han husker godt det første møtet med Staulen.

– Han var en fyr du gledet deg til å bli bedre kjent med. Jeg tror det handler om at han utstrålte varme. Han var lun og inkluderende som person, samtidig som han var nysgjerrig på andre, men han var ikke påtrengende, sier Eithun.

Eithun forteller at Staulen brukte kort tid på å sette seg i respekt blant krevende kolleger da han begynte i Vegvesenet tilbake i 2013.

– Marius var en som satte seg veldig fort i respekt i dette miljøet og fikk fortjent respekt, sier Eithun.

Han sier at han var både dyktig og godt kjent i landsdelen.

– Slik vi vil huske han

– Han tok meransvar, og han skulle aldri bli tatt på at han slurvet, det var det verste han visste. Og med de verdiene satte seg fort i respekt og ble godt likt og mye brukt i miljøet, forteller han.

Eithun forteller om det siste fysiske møtet de hadde, rett før koronapandemien stengte ned Norge i mars 2020.

– Da var han vårt vertskap i Bodø og jeg tror han var på toppen av livet der. Han hadde fått seg kjæreste, vi fikk både sang og humor. Han hadde vært bingovert tidlige, så han kom med skikkelig bingo-oppsett og alt. Det er slik vi vil huske han, akkurat fra den kvelden, sier han.

Powered by Labrador CMS