Flamingo colony i Lake Natron er at av naturens underverker seerne får bli med til i den nye dokumentarserien.
Flamingo colony i Lake Natron er at av naturens underverker seerne får bli med til i den nye dokumentarserien.

PR-operatørene hjalp BBC Earth med å skape blest rundt dokumentarserien
«A Perfect Planet»

– Det aller viktigste er at premieren på serien hadde nær 500 prosent flere seere enn normalt på samme tidspunkt.

Publisert

På egen nettside forteller PR-operatørene om et arbeidsoppdrag de har gjort i forbindelse med BBC Earths lansering av «The perfect planet». En lansering som i utgangspunktet var planlagt som et fysisk arrangement både i Norge og internasjonalt, men som ble omgjort til et digitalt arrangement.

PR-operatørene fikk oppdraget om å skape blest rundt dokumentarserien. Blant annet bidro de med å skaffe mediekontakt i forkant av lansering og underveis. Dette ble gjort gjennom intervjumuligheter med produksjonen, inkludert sir David Attenborough.

En vill baktrisk kamel med sine unge i Gobi-ørkenen i Mongolia er et storslått syn for de fleste.
En vill baktrisk kamel med sine unge i Gobi-ørkenen i Mongolia er et storslått syn for de fleste.

– Vi jobbet kontinuerlig med mediekontakt i form av pressemeldinger og deling av videomateriell både i forkant av serien og før hver episode.  I tillegg, for å lykkes med å trekke seere til BBC Earth holdt det ikke å kun fokusere på innholdet i serien, vi måtte også sørge for at kanalen ble godt profilert. Kanal og sendetidspunkt ble derfor inkludert i alt av pressemateriale, både i pressemeldinger og i filmklipp fra serien.

Høy rekkevidde

Det ble også inngått et redaksjonelt samarbeid med magasinet Natur og Foto, som de blant annet arrangerte en fotokonkurranse med på Instagram. I tillegg ble det inngått samarbeid med fem influensere som bidro med å skape blest om serien.

– Med et økende behov for genuine og ekte innlegg på sosiale medier, var det viktig å finne de rette profilene som selv hadde stor interesse for serien, og et innhold som fenget deres respektive følgere.

Totalt hadde de redaksjonelle sakene rekkevidde på over 9 millioner og alle inkluderte kanalinformasjon og sendetidspunkt– hvilket var en viktig hovedmålsetting. Samarbeidet med influenserne fungerte godt og endte med en rekkevidde på 500.000 på Instagram, med 11.000 likes og kommentarer.

– Det aller viktigste er at premieren på serien hadde nær 500% flere seere enn normalt på samme tidspunkt på BBC Earth og «A Perfect Planet» var det mest sette programmet på kanalen i hele perioden, meddeler de PR-operatørene på sine sider.

Filmet i 31 land

«A Perfect Planet» tar plasss i rekken av storslåtte naturvitenskapelige dokumentarer på BBC Earth. Det har tatt over fire år å produsere serien som har blitt filmet fra 31 land i seks kontinenter. Serien hadde også med seg sir David Attenborough som kommentator.

Tidligere generalsekretær i WWF og nåværende CEO i Rev Ocean, Nina Jensen, ledet det norske arrangementet, hvor hun i samtale med produsentene Huw Cordey og Doug Anderson, samt Tom Rowlands, filmfotograf, som også var ansvarlig for filmingen i Norge, tok med deltakerne på reisen gjennom serien og historiene bak produksjonen.

Byråleder Petter Thorendahl i PR-operatørene, har vært en del av teamet bak lanseringen i Norge .
Byråleder Petter Thorendahl i PR-operatørene, har vært en del av teamet bak lanseringen i Norge .
Powered by Labrador CMS