Benedicte Staalesen.
Benedicte Staalesen.

Benedicte blir ny kom-sjef i Northern Lights

– Nå går jeg tilbake til bransjen jeg kom fra, men for å jobbe med det nye som skal ta oss videre.

Publisert

Benedicte Staalesen er hentet inn fra Eviny for å lede kommunikasjon og myndighetskontakt i Northern Lights.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med et av de aller viktigste og mest spennende industriprosjektene Norge og Europa har. Skal vi lykkes med omstilling, klimamål og grønn verdiskaping, må vi lykkes med karbonfangst og -lagring (CCS), sier Staalesen i en pressemelding.

Staalesen har politisk bakgrunn som tidligere rådgiver ved statsministerens kontor og utenriksdepartementet, og har lang erfaring med kommunikasjon og myndighetskontakt i energibransjen, fra Equinor og senest Eviny.

– Nå går jeg tilbake til bransjen jeg kom fra, men for å jobbe med det nye som skal ta oss videre. Bred erfaring fra energibransjen vil være nyttig i etableringen av den nye CCS-industrien i en energibransje som stadig smelter tettere sammen.

Northern Lights eies av Equinor, Shell og TotalEnergies og er en del av statens klimaprosjekt for å etablere en fullskala verdikjede for karbonfangst og -lagring i Norge.

Fra 2024 vil Northern Lights være klare for å lagre CO2 under havbunnen utenfor Bergen. Anlegget er fortsatt under utbygging, og Staalesen går inn i selskapet i en avgjørende tid hvor prosjektet skal over i operativ drift.

Powered by Labrador CMS