Finn Bjørn Tønder prøver seg i teaterverden nok en gang. Sist gang endte det i bråk.
Finn Bjørn Tønder prøver seg i teaterverden nok en gang. Sist gang endte det i bråk.

Sist gang han jobbet med kommunikasjon på et teater endte det med full gransking

Gammel journalist har fått kommunikasjonsjobb. – Jeg var egentlig ferdig med denne bransjen.

Publisert

Finn Bjørn Tønder er ansatt som kommunikasjonsrådgiver ved Fyllingsdalen teater. Tidligere har Tønder blant annet vært kommunikasjonsdirektør for DNS.

– Vi har lenge vært i selvrealiseringsfasen og gått rundt og lurt på hvem vi er. Nå har vi fått med oss noen som har vært med en stund og som kan utfordre oss. Tønder er en veteran som kan medie- og teaterverden, sier teatersjef Jørgen Kvist til BA.

Mye tid og lite penger

Nå har Kvist ansatt Tønder som kommunikasjonssjef på det lille teateret. Det er ikke snakk om en fulltidsstilling og det er i første omgang snakk om en kontrakt ut 2021.

– Du må avsette mye tid for lite penger, og det ligger idealisme og kjærlighet i stillingen, sier Kvist til avisen.

Teateret har en fast stab på tre personer, og sysselsetter til enhver tid et antall profesjonelle frilans-skuespillere, regissører, kostymepersonell, koreografer, musikere og diverse andre funksjoner.

Teateret styrer også en av Norges største teaterskoler for barn og ungdom, med over 200 aktive medlemmer i alderen 5-18 år.

Finn Bjørn Tønder har 31 år bak seg som journalist, de fleste av de i Bergens Tidende. De siste årene har Tønder livnært seg som forfatter.

Fryktkultur

Tønder tok sluttpakke i Bergens Tidende i 2012 og gikk over i stillingen som kommunikasjonssjef ved Den Nationale Scene i Bergen. I 2016 ble det gjennomført en gransking etter at Tønder sluttet og i et brev beskrev fryktkultur og trakassering. Granskingen konkluderte med at det ikke hersket noen fryktkultur ved teateret, men at enkelte ansatte hadde et arbeidsmiljø som ikke var fullt ut forsvarlig.

– Jeg var egentlig ferdig med denne bransjen, sier Finn Bjørn Tønder til KOM24.

Men en telefon fra teaterdirektør Kvist lokket han tilbake.

– Han ringte og spurte om jeg ville bli kommunikasjonsdirektør, for de ville satse. Det sa jeg at jeg ikke hadde kapasitet til, men at jeg kan hjelpe til i en deltidsstilling som kommunikasjonsrådgiver, forteller han.

– Har det veldig gøy

Den stillingen har han nå begynt i og har alt begynt å selge inn saker til media. Denne uken har han blant annet sørget for en avtale med NRK som skal komme og lage et innslag fra teateret.

– Jeg tipper det blir i en 25-prosents stilling der jeg jobber mye når jeg må, sier han.

Han skryter av sin nye sjef og sier han trives godt med å være tilbake i teaterbransjen. I utgangspunktet varer avtalen ut året.

– Jeg har det veldig gøy, så det kan godt hende jeg fortsetter, sier han.

Powered by Labrador CMS