Fra venstre: Bjørn Røst Kjørmo, Ingelin Noresjø (programleder i GLP) og Thor Morten Wangen.
Fra venstre: Bjørn Røst Kjørmo, Ingelin Noresjø (programleder i GLP) og Thor Morten Wangen.

GLP henter rådgiver fra GK og journalist fra TransportMagasinet

Grønt Landtransportprogram (GLP) styrker seg på kommunikasjonssiden.

Publisert

Grønt Landtransportprogram (GLP) henter Thor Morten Wangen (36) fra Geelmuyden Kiese og Bjørn Røst Kjørmo (41) fra TransportMagasinet.

Det kommer fram i en pressemelding.

– Transport og veitrafikk er Norges desidert største utslippssektor. Potensialet for utslippskutt er stort, samtidig som kuttene ofte er mye billigere enn alternativene. Jeg opplever også at hele transportnæringen ønsker omstilling og at aktørene kan ta en lederposisjon for norske utslippskutt. Den historien har jeg lyst til å være med å fortelle, sier Wangen.

Han blir ansvarlig for kommunikasjon i GLP og kommer fra stillingen som rådgiver i Geelmuyden Kiese. 

Han har tidligere jobbet i Kapital, tyske BASF og i eierskapsavdelingen i Næringsdepartementet.

I tillegg til Wangen har GLP også ansatt Bjørn Røst Kjørmo. Han har vært tett på transportbransjen i 17 år, og har god forståelse for ulike aktørers roller. 

De siste fire årene har han som journalist for TransportMagasinet og nettstedet Tungt.no, opparbeidet seg et bredt nettverk blant aktører som har betydning for bransjens utvikling.

– Motivasjonen for jobben, er å kunne bidra til at transportbransjen blir en foregangsbransje i det grønne skiftet. Jeg har sett hvor løsningsorienterte aktørene i denne næringen er. Samtidig har jeg sett behovet for bedre forståelse av hverandres utfordringer, barrierer og løsninger, sier Kjørmo.

Kjørmo er ansatt som rådgiver, og vil jobbe aktivt med oppfølging av GLP sine over 70 partnerbedrifter. 

– Et grønt skifte innen transportbransjen, kan i stor grad føre til positive ringvirkninger for annet næringsliv. Dette er det viktig å kommunisere, slik at brukere av transport både blir involvert og engasjert, avslutter Kjørmo. 

Powered by Labrador CMS