Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen snakker om noen av de viktigste temaene i elektrobransjen.
Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen snakker om noen av de viktigste temaene i elektrobransjen.

«Podder» om stolthet til elektrikeryrket

Hovedmålet er å få enda flere til å velge yrkesvei som elektrikere.

Publisert

Juli 2021 bestemte Terje Lillemo og Brage Stenberg Johnsen seg for å etablere en podkast, hvor de en gang i uka setter seg ned foran mikrofonene i «Elektrokanalen». Målet er å skape stolthet på vegne av en hel bransje, og å rekruttere flere til å velge yrkesvei som elektrikere.

Til daglig er de begge ansatt i den trønderske elektronikkprodusenten CTM Lyng; Lillemo som administrerende direktør og Johnsen som leder for strategi og forretningsutvikling.

– Det har vært og er en ære og glede, iblandet litt skrekkblandet fryd, da jeg har til gode å få vite noe om innhold før opptak, forteller Terje Lillemo i en pressemelding mandag.

Ny sesong

Etter ett år har podkasten 41 episoder og 879 podkast-minutter. De to trønderne tar nå springfart inn i et nytt år med bransjeprat om bærekraft, elektrofisering og energieffektivisering. Medprogramleder og selvutnevnt redaktør, Brage Stenberg Johnsen, forteller at podkasten har blitt godt mottatt av norske elektrikere og bransjefolk.

God stemning i «verdens viktigste podkast».
God stemning i «verdens viktigste podkast».

– På ett år har vi gått fra å mase på folk vi kjenner om å delta, til å få forespørsler fra ivrige lyttere som lurer på om de kan få lov til å være med som gjester, sier han.

Et lite bidrag

Terje Lillemo er ikke i tvil om at verden mer enn noensinne trenger en podkast som Elektrokanalen.

– Siden vi slapp vår første episode sommeren 2021, er det mye som har skjedd i verden rundt oss. Den norske befolkningen har fått strømsjokk, samtidig som Europa er i en nærmest uløselig energikrise. Det har ført til at vanlige folk endelig har forstått hvor viktig det er å spare strøm - både for lommeboka og miljøet.

De er begge enige om at podkasten er et lite bidrag i å få fart på den omfattende elektrofiseringen som samfunnet må gjennom for å nå de ambisiøse bærekraftsmålene.

– Det har nærmest blitt et kall for oss å komme i prat med folk som kan være med å framsnakke alle de fantastiske mulighetene og løsningene som elektrobransjen representerer. Så hva er vel da mer naturlig enn å kalle dette for verdens viktigste podkast, avslutter Johnsen.

Powered by Labrador CMS