– Det er en stor ære å få muligheten til å få lære mer om og bidra inn i det arbeidet som Norge gjør i FN.
– Det er en stor ære å få muligheten til å få lære mer om og bidra inn i det arbeidet som Norge gjør i FN.

Jakob har kapret kommunikasjons­-praktikantstilling i FN i USA

Blir en del av den norske FN-delegasjonen i New York.

Publisert

I midten av februar flytter kommunikasjonsrådgiver i KrF, Jakob Bjørnøy til New York. Og der skal han jobbe og bo det neste halve året, ettersom han landet en kommunikasjons-praktikantstilling for den norske FN-delegasjonen.

– Det er en stor ære å få muligheten til å få lære mer om og bidra inn i det arbeidet som Norge gjør i FN. FN er jo historiens mest suksessfulle verktøy for internasjonalt samarbeid, fred og utvikling. Særlig nå med nyvunnen plass i Sikkerhetsrådet har vi en unik mulighet til å påvirke, og det gjør det enda mer spennende å få tilbringe et halvår der akkurat nå, forteller Bjørnøy til KOM24.

Nye spennende utfordringer

De siste to årene har han jobbet med kommunikasjon i KrF, kun med et to måneders opphold i etterkant av valget. Han har også tidligere jobbet som journalist i Dagen og Universitas.

– Jeg tar med meg erfaring fra ett år med journalistikk og to år i norsk toppolitikk inn i nye spennende utfordringer. Med meg har jeg fått bred kommunikasjonserfaring fra blant annet pressearbeid, tekstproduksjon og erfaring med innholdsproduksjon til sosiale medier, sier han og fortsetter:

– Så dette er et felt jeg har fått jobbe en del med som kommunikasjonsrådgiver i KrF. I tillegg til familiepolitikk og eldrepolitikk er bistand, internasjonalt samarbeid og utviklingspolitikk høyt oppe på partiets agenda.

Alle registrerte studenter kan søke

Bjørnøy landet praktikantstilling ved å sende inn en søknad gjennom portalen til Utenriksdepartementet som lyser ut praktikantstillinger over hele verden.

– Det burde egentlig alle som vil og kan gjøre. Så lenge man er registrert som student i Norge, er det bare å søke i vei.

Han blir boende i New York fram til begynnelsen av august.

– Hva fremtiden vil bringe etter august, får tiden vise. Om jeg skal søke meg mot politikken, pressen eller helt andre steder er enda et åpent spørsmål som jeg forhåpentligvis finner noen tid til å fundere over de neste månedene.

Powered by Labrador CMS