Styret i FINN har i dag ansatt Eddie Sjølie (52) som administrerende direktør (CEO) i FINN
Styret i FINN har i dag ansatt Eddie Sjølie (52) som administrerende direktør (CEO) i FINN

Eddie Sjølie blir sjef i FINN

– Først og fremst takker jeg for tilliten og er veldig glad for å ha fått jobben, sier han.

Publisert Sist oppdatert

Styret i FINN har onsdag ansatt Eddie Sjølie (52) som administrerende direktør (CEO) i FINN.

Det opplyses om i en pressemelding fra selskapet.

Sjølie har lang fartstid i FINN og har tidligere jobbet som leder for strategi og forretningsutvikling, kommersiell direktør og har hatt rollen som konstituert administerende direktør i selskapet ved to anledninger.

– Først og fremst takker jeg for tilliten og er veldig glad for å ha fått jobben. FINN er inne i en veldig interessant og spennende fase hvor vi arbeider mye med innovasjon og endringer for å kunne tilpasse oss fremtiden. Jeg synes dette er veldig motiverende. Det er en prosess som har pågått en stund, og som egentlig aldri vil avsluttes. Jeg gleder meg til å skape nye løsninger for det norske folk sammen med gode kollegaer, sier Sjølie i meldingen.

Han tror også at bakgrunnen hans i FINN vil være nyttig i arbeidet videre:

– Det er mange fordeler med å kjenne organisasjonen godt, men jeg er også veldig bevisst på at vi trenger ny inspirasjon utenfra for å sikre at vi stadig er aktuelle for våre kunder og brukere. De forventer kontinuerlig mer av oss og får nye alternativer hele tiden - så det er viktig for oss å holde trykket oppe.

Haner utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) og jurist fra Universitetet i Oslo (UiO). Tidligere har han jobbet som Managing Partner i Frost Forretningsutvikling, Managing Director i Virtual Garden og Managing Director i D´Arcy. Han har også erfaring fra Orkla Brands og McKinsey.

– Den klart beste kandidaten

Kristin Skogen Lund, styreleder i FINN og konsernsjef for Schibsted, er glad for at Sjølie har takket ja til jobben.

– Vi har gjort en svært grundig prosess for å finne den som skal lede FINN til nye høyder, inkludert et bredt søk på tvers av Norden. Da er det ekstra gledelig når en intern står frem som den klart beste kandidaten, sier Skogen Lund i samme melding.

Tidligere FINN-sjef Christian Printzell Halvorsen, EVP for Nordic Marketplaces i Schibsted, er også godt fornøyd med valget av sin etterfølger.

– Jeg har jobbet med Eddie over mange år og kan med hånden på hjertet si at det finnes få personer med så dyp forståelse for dynamikken i markedsplasser, både hos konsumenter og profesjonelle kunder. Han har store ambisjoner på vegne av FINN og han er en tydelig endringsleder. Ikke bare vil Eddie være en god leder for FINN, han vil også være en sterk bidragsyter i det nordiske samarbeidet hvor FINN spiller en avgjørende rolle, sier Printzell Halvorsen.

Sjølie tiltrer som administrerende direktør i FINN - Norges største markedsplass, fra 3. november.

Powered by Labrador CMS