Fra 10. februar fjernes gratisversjonen av Workplace by Facebook.

Nå er det slutt for gratis Workplace fra Facebook

På nyåret må virksomheter som har benyttet seg av gratisversjonen begynne å betale. Eller finne seg en ny løsning.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Snart er det ikke lenger mulig å bruke Facebooks samarbeidsplattform Workplace uten å betale. Siden applikasjonen ble lansert i 2016, har en begrenset gratisversjon vært tilgjengelig for små virksomheter. Fra 10. februar må disse betale for å bruke Workplace, eller finne seg en ny løsning.

– Utvikle ny funksjonalitet

Facebook har lenge hatt planer om å avvikle gratisversjonen, men nye personvernregler i EU har fremskyndet avgjørelsen. «Timingen for beslutningen er delvis påvirket av nye personvernregler fra EU» uttalte en talsperson fra selskapet til Computerworld. «De vil gjøre det umulig for oss å tilby noen av meldingstjenestene i gratisversjonen etter nyttår.»

Nå satser selskapet i stedet på å bruke utviklingsressursene fra gratisversjonen til å utvikle ny funksjonalitet i den betalte versjonen av Workplace.

For de som velger å fortsette med Workplace koster Advanced-versjonen kr 35,- ($4) per bruker per måned, mens den mer avanserte Enterprise-versjonen koster 70,- ($8).

Ønsker du ikke å oppgradere til den betalte versjonen, så lover Facebook at du kan laste ned virksomhetens Workplace-data.

– Forventer kraftig økning

Gratisversjonen av Workplace var hele tiden tenkt som en måte å trekke inn nye kunder til de betalte produktene, og strategien har fungert etter planen. I mai i år rapporterte selskapet at de hadde 5 millioner betalende brukere, en økning fra 3 millioner i oktober 2019. Med stengingen av gratisversjonen forventer de en ny, kraftig økning.

Enkelte kommentatorer har advart mot at beslutningen å legge ned gratisversjonen kan ramme rekrutteringen av nye betalende kunder på lang sikt. Mange små bedrifter har utnyttet denne muligheten, for siden å bli betalende kunder. Uten gratisversjonen kan Facebook miste en del av disse kundene til konkurrentene sine.

Endringen gjelder ikke Workplace for Good, ordningen som lar veldedige organisasjoner bruke Workplace Advanced gratis. Organisasjoner som faller inn under denne ordningen kan fortsatt bruke løsningen gratis.

Powered by Labrador CMS