Pål Rokke (t.v.) skal løfte Geelmuyden Kieses tjenesteområde innen finansiell kommunikasjon, ledet av Per Bjørkum (t.h.).

Geelmuyden Kiese henter inn mangeårig norgessjef i Citi

I mars forlot Rokke rollen som norgessjef i den globale banken Citi for å bli selvstendig rådgiver. Nå tar han med seg virksomheten inn i Geelmuyden Kiese som assosiert partner.

Publisert Sist oppdatert

Som rådgiver vil han kunne bistå med blant annet støtte til finansieringsstrategi, risikostyring, operasjoner i kapitalmarkedet og finansiell kommunikasjon.

– Når jeg går til kommunikasjons­bransjen, tar jeg først og fremst med meg kunnskap om hva som er viktig for mottakerne av finansiell informasjon. GK har bygget et sterkt fagmiljø for å løse finansielle kommunikasjonsoppgaver. Min rolle blir å være en ekspert på innholdet i kommunikasjonen, sier Rokke i en pressemelding.

Rokke har en lang karriere bak seg innen internasjonal finans og bankvirksomhet i London og Oslo, inkludert 27 år i Citi, med 18 år som norgessjef. Han har også erfaring fra Eksportfinans og har vært styreleder i American Chamber of Commerce i Norge.

Erfaringen har gitt ham et tydelig syn på hva god finansiell kommunikasjon bør inneholde.

– Det viktigste er åpenhet, integritet, langsiktighet og at det man presenterer er forståelig. Det handler om å gi mottakerne informasjonen de trenger for å gjøre en god investeringsbeslutning, enten man henvender seg til banker, institusjonelle investorer eller kapitalmarkedene, sier Rokke.

Styrker finans-teamet

Geelmuyden Kiese har de siste årene bygget opp selskapskommunikasjon og finansiell kommunikasjon som et selvstendig tjenesteområde. 

Selskapet har også opprettet fagfellesskapet GK Finans, som arrangerer frokost- og ettermiddagsmøter, workshops og nettverkstreff for kunder og samarbeidspartnere innen finanssektoren.

Satsingen på finansiell kommunikasjon har det siste året vært ledet av Per Bjørkum. Han mener tilknytningsavtalen med Rokke vil bli en stor styrke for byrået.

– Gjennom en lang karriere fra den internasjonale bankverdenen posisjonert i Norge, har Pål fått stor strategisk innsikt i de største norske og internasjonale bedriftene, og et stort nettverk innen næringsliv og finans. Kompetansen han tar med seg, gjør oss i stand til å levere enda bedre finansielle kommunikasjonstjenester, både for børsnoterte selskaper og andre aktører i finansmarkedet, sier Bjørkum.

Som skandinavisk byrå kan Geelmuyden Kiese løse finansielle kommunikasjonsoppgaver på tvers av Norge, Sverige og Danmark. 

Byrået kan også koble på rådgivere i London gjennom det Paritee-eide søsterbyrået Brands2Life, i Sveits gjennom samarbeidsavtalen med byrået IRF Reputation, og internasjonalt gjennom byrånettverket FTI Consulting.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS