Gutta i «Lunsjklubben» viser frem sine favorittrestauranter.

Flere hundre tusen har sett videoene, og flere medier har omtalt dem. Slik lykkes Visit Oslo

Kampanjen til Visit Oslo har resultert i flere medieoppslag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

eTidligere i år lanserte Visit Oslo en kampanje i samarbeid med «Lunsjklubben» og Matkanalen.

Denne klubben av lunsjspisende menn, beskrives som vanlig folk med en «utmerket teft for kvalitet og god mat». I denne kampanjen samles de for å finne de ti beste spisestedene i hovedstaden.

«Unge voksne som er glade i mat»

Anne-Signe Fagereng, markedssjef i VisitOSLO.

I midten av mai gjennomførte de en undersøkelse, som viste at en av de viktigste faktorene for nordmenn var å spise god mat når de skal besøke Oslo. I tillegg til å besøke familie og venner.

– Suksessen med denne kampanjen har overbevist oss om at vi det å vise bredden av serveringsstedene, er viktig for å skape interesse for Oslo som en foodie-destinasjon. Vi vil derfor fortsette å framheve Oslo som en by hvor gode smaker kan nytes «rundt hvert hjørne», sier markedssjef Anne-Signe Fagereng i Visit Oslo.

Kampanjen har vært innom kanalene Snapchat, Facebook, Instagram og Youtube. I tillegg til VisitOslos egne nettsider og Matkanalens lineære TV-kanal.

– Kanalene som ble valgt var basert på målgruppen «unge voksne som er glade i mat». Det var spennende å prøve oss på nye kanaler. Samtidig valgte vi å lage et «univers» på våre egne nettsider for å samle alt, samt lage et interaktivt kart som vi vet er veldig populært, sier hun.

Visit Oslo presiserer at på grunn av koronautbruddet, har de hatt mest fokus på det norske markedet, men at filmene ble produsert for både norsk- og engelsktalende publikum.

– Imponerende rekkevidde

Tall fra Matkanalen visert at Lunsjklubben har over 118 000 unike seere i gjennomsnitt per episode på Snapchat. De opplyser at episodene med Syverkiosken, Haralds Vaffel, Fly Chicken og Way Down South har flest unike seere på Snapchat.

Visit Oslo forteller at en rapport fra Kantar TNS viser at ca. 200.000 ulike seere har sett ett minutt av Lunsjklubben på Matkanalen lineært og at 200.000 seere så deler av Lunsjklubben på Matkanalens lineære TV-kanal.

Filmene er sett 190.000 ganger på Visit Oslos Facebooksider og videoene er blitt sett rundt 30.000 ganger på deres Youtube-kanal.

– Kampanjen har med distribusjon gjennom alle tre partnere, Lunsjklubben, Matkanalen og Visit Oslo, oppnådd en imponerende rekkevidde hos våre målgrupper, sier organisasjonen.

De forteller også at kampanje-«teaseren» er den mest populære videoen på forsiden av deres nettside.

I tillegg har kampanjen resultert i flere presseoppslag, blant annet sak i D2, Østlandssendingen og podkasten «Med all respekt» på NRK.

Powered by Labrador CMS