Paal Espen Hambre er ny kommunikasjonsdirektør KDI

Paal Espen Hambre forlater byråbransjen etter 20 år

Har takket ja til fast jobb i Kriminalomsorgsdirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det melder direktoratet selv i en pressemelding.

– Om en halvgammel hund skal lære seg nye triks, må han også tørre å gripe gode muligheter når de presenterer seg. Og kriminalomsorgen er en utrolig spennende etat, hvor jeg får bruk for alt jeg har lært innen kommunikasjonsfaget, sier Paal Espen Hambre (44) i pressemeldingen.

Han forlater nå altså et av Norges største kommunikasjonsbyråer, Gambit Hill+Knowlton Strategies, hvor han de siste seks årene har vært seniorrådgiver i avdeling for virksomhetskommunikasjon, med faglig ansvar for strategi og sektoransvar innen helse, politi- og rettsvesen.

Hambre har fungert som kommunikasjonsdirektør på engasjement siden august, men vil fra 1. januar gå over i fast stilling. Han blir dermed del av ledergruppen i direktoratet, og får ansvaret for KDIs eksterne og interne kommunikasjon, og en stab på fire medarbeidere.

– Etter så mange år som rådgiver er det likevel rart å skulle forlate byråbransjen og alle de gode kollegaene jeg har hatt i Gambit HK. Ikke minst vil jeg savne samarbeidet med de flotte kundene jeg har hatt æren av å arbeide med. Men det er en tid for alt, og nå kjennes dette veldig riktig, sier Hambre.

Paal Espen Hambre er spesialisert innen områdene strategi, krisehåndtering og krisekommunikasjon, endringsledelse og medierelasjoner, og har vært kundeansvarlig og hovedrådgiver over flere år for aktører som Politiet, Helsedirektoratet, Helse Sør-Øst, Direktoratet for e-helse og flere andre, kommer det frem av pressemeldingen.

Kriminalomsorgsdirektoratet har den faglige og administrative ledelse av kriminalomsorgen. Kriminalomsorgen er samfunnets straffegjennomføringsapparat, og skal gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet, og som motvirker straffbare handlinger. Etaten har rundt 4.500 ansatte.

– Jeg er veldig glad for at Paal har takket ja til stillingen som kommunikasjonsdirektør hos oss. Han har en bred kommunikasjonskompetanse som er viktig for en så stor og kompleks etat. I tillegg har han en strategisk tilnærming kombinert med en operativ og effektiv evne til å løse både de langsiktige og de mer øyeblikkelige utfordringer som melder seg, sier direktør i Kriminalomsorgsdirektoratet, Lise Sannerud.

– Jeg har allerede fått erfare hans proaktivitet og gode samarbeidsevner, og ser frem til å ha Paal i min toppledergruppe, sier hun.

Powered by Labrador CMS