Trine Rasmussen
Trine Rasmussen

Høyre henter hjem Bent Høies korona-statssekretær

Saliba Andreas Korkunc (35) er ansatt som spesialrådgiver og nestleder i politisk avdeling i Høyres stortingsgruppe.

Publisert Sist oppdatert

- Jeg har savnet politikken enormt siden jeg gikk av som statssekretær i oktober i fjor, og gleder meg stort til å bli en del av Høyre-laget igjen, sier Korkunc i en pressemelding.

Han kommer fra jobb som seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Zynk.

Fra 2017 og frem til valget i 2021 var han en del av Høyres daværende helse- og omsorgsminister Bent Høies politiske ledelse. I flere år som Høies høyre hånd og politiske rådgiver, og fra februar 2021 som statssekretær med særlig ansvar for covid 19-saker.

I kraft av denne rollen ble han selv et ettertraktet intervjuobjekt, og mange vil huske ham fra en rekke opptredener blant annet i Dagsnytt 18 gjennom koronapandemien.

- Jeg jobbet mye opp mot Høyres rådgivere på Stortinget da jeg var en del av regjeringsapparatet, og ble imponert over hvor dyktige og profesjonelle de var. Å nå bli en del av det samme rådgiverkorpset er rett og slett en stor ære, sier han.

Korkunc er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med spesialisering i strategi og ledelse.

I studieårene i Vestlandets hovedstad ledet han studentforeningen ved NHH, før han ble hentet til rådhuset som politisk rådgiver for Høyres daværende helsebyråd.

Siden ble han stabssjef og politisk rådgiver for daværende byrådsleder Martin Smith-Sivertsen frem til valget i 2015. Korkunc var også nestleder i Hordaland Unge Høyre.

Han har også vært kommunikasjonsrådgiver og partner i det Bergensbaserte PR-byrået NOR PR, nå kjent som Apriil PR, og seniorrådgiver i kommunikasjonsenheten i Finansdepartementet, før altså Bent Høie hentet ham inn i den politiske delen av regjeringsapparatet.

I sekretariatet i Høyres stortingsgruppe går han nå inn som spesialrådgiver og nestleder i politisk avdeling.

- Der skal jeg blant annet ha ansvar for større politiske prosjekter, og er topp motivert til å utvikle fremtidens Høyre-politikk og på den måten bidra til valgseier både i kommunevalget neste år og i stortingsvalget i 2025, forteller Korkunc.

Hans nye sjef Oliver Husøy, som er leder for politisk avdeling i Høyres stortingsgruppe, kommenterer ansettelsen slik:

- Det er alltid stas å hente hjem gamle kollegaer, og med Saliba får vi inn både stor arbeidskapasitet, politisk tyngde og en veldig hyggelig kar. Vi er godt i gang med å jobbe ut det politiske grunnlaget som skal bidra til at Høyre gjeninntar regjeringskontorene i 2025, og han blir en viktig del av det rådgiverlaget vi trenger for å få til det. I tillegg til tung regjeringserfaring fra arbeid tett på en nestleder og helseminister, har han også lokalpolitisk topperfaring. Det er slett ikke dumt et år før et viktig kommunevalg.

Powered by Labrador CMS