Trude Bakke

Trude Bakke går fra Helsedepartementet til Høyre

Blir ny seniorrådgiver for kommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

– Nå vil jeg jobbe for at Erna Solberg blir statsminister igjen, sier Trude Bakke.

Trude Bakke (40) er ansatt som senior kommunikasjonsrådgiver i Høyres stortingsgruppe. Hun skal jobbe med utadrettet kommunikasjon og pressearbeid på tvers av alle politikkområder.

Bakke kommer fra jobben som seniorrådgiver i kommunikasjonsenheten i Helse- og omsorgsdepartementet, der hun siden 2019 blant annet har hatt fagansvar for rus og psykiatri.

Fikk jobb av Høyre-profil

Gjennom koronaen arbeidet Bakke i embetsverket med sosiale medier og pressehåndtering for daværende helseminister Bent Høie (H). Siden regjeringsskiftet i fjor har hun vært en del av Ap-statsråd Ingvild Kjerkols embetsverk.

– Jeg hadde akkurat blitt husvarm i departementet da pandemien kom, med daglige pressekonferanser og høyt medietrykk. Det ble mye jobbing med budskap og mediehenvendelser, og jeg lærte mye om krisekommunikasjon, sier hun.

Bakke er utdannet journalist med tilleggsstudier i sikkerhetspolitikk.

I 13 år, fra 2006 til 2019, var hun ansatt i NRK.

Karrieren startet i NRK Sogn og Fjordane med fem år i ulike roller, før turen gikk videre til Bergen og programlederjobb i nyhetsprogrammene Vestlandsrevyen og Norge i Dag.

I 2013 ble hun hentet til NRK Nyheter på Marienlyst, og var innom både innenriksredaksjonen, gravegruppen og Lørdagsrevyen, før daværende redaksjonssjef og senere Høyre-profil Rune Alstadsæter ga henne jobb i økonomi- og politikkredaksjonen.

Avslører politisk ståsted

– Det ble fem gode år med valgkamp, landsmøter, budsjettforhandlinger og utallige turer i Vandrehallen, forteller Bakke.

Hun gleder seg til neste steg i karrieren, selv om det innebærer å flagge politisk ståsted:

- Det blir spennende å komme tettere på de politiske prosessene.

Bakke begynner i Høyre allerede i slutten av november.

- Trude kommer inn med tung erfaring fra både journalistikk og kommunikasjon. Hun kommer til å tilføre Høyre nye ideer, mer kreativitet og nesten like viktig: Masse godt humør. Vi er veldig stolte over at så flinke folk vil jobbe hos oss, og både politikerne og vi rådgivere som får henne som kollega gleder oss til hun begynner, sier Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen i en kommentar.

Powered by Labrador CMS