– Det er en grad av spenning å tre ut av noe man har vært med på å bygge opp, men dette er en gjennomtenkt avgjørelse.
– Det er en grad av spenning å tre ut av noe man har vært med på å bygge opp, men dette er en gjennomtenkt avgjørelse.

Gir seg i NoA etter drøye elleve år

– Jeg har flere spennende retninger som jeg utforsker, og jeg ønsker å bruke god tid før jeg går inn i noe nytt, sier den avtroppende Norgessjefen i NoA.

Publisert

Hvis vi spoler tilbake elleve år, da Kim Ydse Krogstad for første gang gikk inn Making Waves bygget. Ikke for å søke en jobb, men for å plukke opp en referanse til en annen jobb.

– Making Waves, som i dag heter NoA Ignite, var ikke en åpenbar kandidat på det tidspunktet, minnes Krogstad til KOM24.

Det som skulle være et kjapt besøk og en kaffe, er nå drøye elleve år siden. I løpet av disse årene fikk han være med å etablere NoA, bidra til å bygge familien stein for stein, og takle store utfordringer under en pandemi.

– Hjemmekontor fungerte bra for oss

– Det har nok modnes litt i bakhodet et par års tid, men det har stadig dukket opp noe spennende i NoA, og både kollegaer og kunder har gjort det veldig lett å være der i over elleve år. Og når pandemien smalt til, skiftet uansett fokuset til å sikre at byråene skulle komme seg godt igjennom. Da var det fullt fokus på å bevege seg raskt, uten å vite hva vi kunne forvente oss.

Helt i starten så de seg nødt til å permittere noen få ansatte, som et resultatet av at flere store kunder stoppet helt opp over natten.

– Sats er en av kundene våre og de ble åpenbart påvirket. Pandemien traff oss, som sikkert de fleste med et sjokk, men tross dette klarte vi å regruppere raskt og etter sommeren ble det meste normalisert for vår del.

Norgessjefen synes de landet godt i fjor, og ble enda mer oppmerksom på NoAs styrke.

– Vi fikk kjenne hvor utrolig sterkt samholdet i gruppen er og styrken som ligger i en stor byråfamilie som vi er. Det gikk ikke lang tid før vi fikk ristet av oss det første sjokket og omstilte oss. Vi så raskt at hjemmekontor fungerte bra for oss.

NoA er en byråfamilie der hvert byrå har ulik spisskompetanse, men som i økende grad jobber helhetlig med kundeorientering for kundene sine der byråene samarbeider på tvers.

– Samarbeid på tvers av ganske forskjellige kompetanseområder og tankesett er ikke enkelt i utgangspunktet, men faktisk bidro hjemmekontor og en heldigital hverdag til at samarbeidet på tvers av byråene i NoA styrket seg ytterligere i rekordfart. Det ble lettere å ha god kommunikasjon og samarbeid, fordi det var så lett å involvere på tvers i huset.

Skapt før markedet var modent nok

Den største oppturen i hans karriere kom for åtte år siden da Making Waves ble en del av NoA.

– Det å komme inn i et større system med flinke folk med ulik kompetanse, og det å jobbe på tvers av land var en stor positiv endring.

Men en ting ble også ganske tydelig til å begynne med. For like etter etableringen av NoA, så Krogstad at modenheten i markedet for å jobbe helhetlig med kundeorientering var begrenset. Han forklarer det slik:

– Grunntanken bak NoA var å samle de beste byråene i Skandinavia innen design, kommunikasjon og teknologi, og samarbeide på tvers for å hjelpe kunder med en grunnleggende og helhetlig kundeorientering. Å jobbe på den måten krever veldig mye av både kundene og av oss. Den modningen har tatt litt tid.

Han ser tilbake og sier at byrået nok var tidlig ute med dette konseptet.

– NoA ble nok skapt to til tre år før markedet var modent nok for å jobbe helhetlig på tvers. Beslutningstakere i mange tradisjonelle virksomheter tenkte mest «innenfra-ut» og lite på helhetlig kundeorientering. Og verdien i vår måte å jobbe helhetlig måtte modnes noen år før det ble videre anerkjent i markedet.

Visjonen var hele tiden at ulike mennesker med ulik bakgrunn var nødvendig for å løse en kompleks oppgave.

– En kompleks jobb krever flere typer kompetanser og involverer forskjellig arbeidsmetodikk for å komme fram til det beste svaret. Det er vanskelig å få til dette arbeidet på tvers, men når det fungerer er det helt magisk.

Utforsker flere retninger

Norgessjefen bli værende fram til jul, og har lovet seg selv å utforske flere retninger før han bestemmer seg for neste stopp.

– Jeg har flere spennende retninger som jeg utforsker, og jeg ønsker å bruke god tid før jeg går inn i noe nytt. Dette lovet jeg meg selv da jeg landet på beslutningen om å gi meg for noen måneder siden.

Han har ikke ønsket å begynne noen dialoger eller aktivere nettverket sitt før det var helt avklart at han gir fra seg kapteinsrollen. Nå skal han nyte den siste tiden fram til jul.

– Det er en grad av spenning å tre ut av noe man har vært med på å bygge opp, men dette er en gjennomtenkt avgjørelse. Jeg forlater et selskap som er godt utstyrt og med pilene pekende oppover.

De siste årene siden etableringen av NoA har vært preget av endring, høy fart og en sterk samarbeidskultur.

– Vi består nå av et stort system med fantastisk flinke medarbeidere, flotte kunder og sterk økonomi.

I fremtiden er han er overbevist om at han kommer til å fortsette å jobbe med NoA i en eller annen form.

– Uansett hvilken retning jeg tar, er jeg ganske sikker på at jeg enten kommer til å kjøpe tjenester fra, eller samarbeide med NoA. Både fordi NoA er unike i det de gjør, men også fordi jeg vil savne de fantastiske folkene.

Det var Kampanje som først omtalte saken.

Powered by Labrador CMS