Bilde fra prisutdelingen under Mediaforums Mediekonferansen ved Norefjell 25. oktober 2019
Bilde fra prisutdelingen under Mediaforums Mediekonferansen ved Norefjell 25. oktober 2019

Mediaforum drives videre

Tidligere daglig leder Trine Viks forslag reddet organisasjonen.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at Mediaforum innkalte til et «ekstra årsmøte». I invitasjonen var Mediaforums fremtid siste punkt på agendaen.

Alternativene var følgende: «videre drift med reduserte ressurser, og nytt styre» eller «avvikle Mediaforum og tilby overtagelse av Medieprisene til annen organisasjon».

Tidligere i uken skrev Kampanje om tidligere Mediaforum-topper som samlet seg om en redningsaksjon.

De kan nå glede seg over at Mediaforum består.

– Fornøyd

Onsdag kveld, etter årsmøtet har funnet sted, sendte organisasjonen ut en pressemelding. På årsmøtet ble alternativ 1 vedtatt og det opplyses om at videre drift vil starte med en valgkomite ledet av tidligere daglig leder Trine Vik.

Det står i meldingen at etter at innkallelsen av årsmøtet ble sendt ut, fikk styret mange tilbakemeldingen fra bransjen om at det var et stort ønske om videre drift.

Styret mottok ett konkret forslag fra tidligere daglig leder Vik, som også var i tråd med styrets første alternativ.

Vik forlot organisasjonen som daglig leder sommeren 2019 for å begynne jobbe som prosjektleder i byrået Maverix.

– Jeg er strålende fornøyd med resultatet etter årsmøtet i ettermiddag. Jeg har i løpet av de siste dagene, fått full støtte fra engasjerte folk i bransjen, som ønsker videre drift av Mediaforum. Jeg vil bruke romjulen til å sette sammen en valgkomité, samt utforme en strategi for jobben som vil starte opp rett på nyåret, forklarer Vik.

– Gleder meg til å sette i gang

Det står i meldingen at hun «i utgangspunktet var jeg innstilt på at min tid i Mediaforum var over».

– Men nå har jeg ny energi og pågangsmot til å finne de rette menneskene til å drive Mediaforum videre. En så viktig, etablert og velfungerende organisasjon trenger vår bransje. Jeg gleder meg til å sette i gang arbeidet så raskt som mulig, sier hun.

Det skal nå etableres en valgkomité som Vik selv skal stå ansvarlig for. Valgkomiteen skal frem til den ordinære generalforsamlingen i mars jobbe med å komme frem til et nytt styre og sikre at arbeidet med Medieprisene fortsetter.

Målet er at prisene skal deles ut til høsten med Mediaforum som avsender.

Også styreleder Trond Fredriksen er glad for avgjørelsen som ble tatt på onsdagens møte.

– Jeg er veldig fornøyd med det engasjementet som er vist, og den løsningen som nå har kommet på plass. Jeg ser frem til å jobbe med valgkomiteen for planer videre frem til mars 2021. Når det er sagt, så må det jobbes frem et verdiforslag i Mediaforum som forsvarer en medlemskontingent, sier Fredriksen i meldingen.

– Behov for Mediaforum

I forrige uke ble det også kjent at daglig leder Anette Isachsen i september valgte å si opp sin stilling. Det på grunn av «de veivalg som tas, og hva jeg kan stå bak».

– Jeg mener det er et behov for et Mediaforum som gir medlemmene verdi og er sterkt tilstede - også når det ikke er godværsdager. Kanskje spesielt viktig da. Men man må tåle å definere hva man skal være, og tilpasse seg, sa hun til KOM24 da.

Les også: «Mediaforum-topp maner til selvransakelse»

Powered by Labrador CMS