Per-Kristian Bratteng har de siste seks årene jobbet som redaktør og daglig leder i Åndalsnes Avis. Nå starter han i jobben som kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal Fylkeskommune

Per-Kristian går fra Åndalsnes Avis til Møre og Romsdal fylkeskommune

Etter flere år med 2,5 timers pendling, trenger den nyansatte kommunikasjonsrådgiveren å kjøre kun ti minutter for å komme seg til den nye jobben i Fylkeskommunen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Per-Kristian Bratteng har de siste seks årene jobbet som redaktør og daglig leder i Åndalsnes Avis, og nesten et helt liv i mediebransjen. Nå starter han på nye eventyr som kommunikasjonsrådgiver i Møre og Romsdal fylkeskommune.

I flere år har han pendlet i to og en halv time fram og tilbake mellom Molde og Åndalsnes. En kjøretur som har blitt slitsomt i lengden, derfor så han muligheten til å prøve noe nytt da jobben som kommunikasjonsrådgiver dukket opp.

– Fordelen min er at jeg har vært på den andre siden i flere år, og i min nye jobb skal jeg bruke nyhetsmedia som en budbringer. Noe jeg kjenner godt til.

I sin nye jobb skal han jobbe med intern og ekstern kommunikasjon, skrive pressemeldinger og jobbe på tvers av organisasjonen for å bringe nyheter ut til folket i Møre og Romsdal. Stillingen utgjør en av seks ansatte i kommunikasjonsstaben.

På tvers av organisasjonen

Bratteng skal blant annet skrive pressemeldinger på tvers av organisasjonen. En stor avdeling som i stor grad dekker videregående utdanning og samferdsel.

– Jeg skal også jobbe med medietrening, og lære ansatte i fylkeskommunen hvordan de skal forholde seg til media, skrive pressemeldinger og å få ut et godt og poengtert budskapet.

– Hvilke forventninger har du til ny jobb?

– Jeg tror det blir annerledes dager enn det jeg har hatt i avisa. Det blir spennende å jobbe på tvers av hele organisasjonen. Det jeg kan fra før om mediebransjen tror jeg vil komme godt med.

Han legger til at han kjenner godt til hvordan nyhetsmediene tenker og fungerer. I tillegg kjenner han til rutine som vil være nyttig for å få budskapet ut.

– I Åndalsnes avis er de sterke på digital utvikling, som er erfaring jeg vil ta med meg inn i den nye jobben.

Fra sju til flere hundre ansatte

Mandag var Brattengs første arbeidsdag, det ble en dag med mange inntrykk.

– Jeg kommer fra en organisasjon med sju ansatte. Så det å komme inn på fylkeshuset med flere hundre ansatte er stort. Det er mange nye systemer å sette seg inn i, mye skal på plass rent praktisk.

For den nyansatte kommunikajsonsrådgiveren blir det mye å ta fatt i de neste dagene. Likevel har de nye kollegene bedt han om å holde på den mediekompetansen litt til.

– De er en gjeng som er ivrig etter å lære, de ba meg derfor å holde på redaktørrollen litt til så jeg kan se med kritiske øyne på arbeidet de gjør.

– Min første arbeidsdag var på mandag. Det var deilig å sette seg i bilen å kun kjøre ti minutter for å komme meg på jobb, avslutter Bratteng.

Powered by Labrador CMS