Sarah Elise Gjemdal deler tips hun har fått om hvordan man kan tørre å poste på LinkedIn.
Sarah Elise Gjemdal deler tips hun har fått om hvordan man kan tørre å poste på LinkedIn.

MENINGER:

Kan jeg bli god på LinkedIn, uten å måtte stå i spotlighten selv?

«Jeg synes nemlig det er skummelt å gripe mikrofonen. Samtidig er jeg nysgjerrig på potensialet som ligger i denne plattformen – både på for meg selv, og for stiftelsen jeg jobber i», skriver

Publisert

Så hvordan kan jeg overkomme denne barrieren, slik at jeg kan skape merverdi for både meg selv og min arbeidsplass?

Det var mitt utgangspunkt da jeg deltok på konferansen Linkedify2023. Og jammen fikk jeg ikke svar allerede etter første innlegg!

De fleste som kvier seg for å poste på LinkedIn, tenker nemlig:

  • Hva om innlegget får dårlig respons?
  • Hva kommer de til å tenke om meg?

For å snu om på dette, noterte jeg meg 5 gode tips:

  • Thank you, next! Folk husker ikke et innlegg med dårlig oppslutning. Ergo: hva er det verste som kan skje? Bare post!
  • Hold det ekte. Folk liker å se ekte, ufullkomne mennesker. Derfor: ikke polér, finpuss og vent på den “perfekte anledningen” til å legge ut noe. Del dine ektefølte øyeblikk, både oppturer og nedturer. Hvem vet, kanskje inspirerer du andre til å gjøre det samme? 
  • Våg å ta plass. Faktum er, at vi ser opp til andre mennesker som fremstår som selvsikre og trygge i sin posisjon og sine meninger. Utstråler du trygghet, bygger du tillit. Og tillit er limet i enhver relasjon. 
  • Opptil 90 % av tankene du har i løpet av en dag, har du hatt før. Tenk hvor stort potensial du har, hvis du begynner å gjøre noe litt annerledes? Mindblowing! Bokstavelig talt …
  • Ikke tenk at du skal bevise noe når du poster – tenk heller på hva du kan bidra med. Hva kan du dele med andre av tips, kunnskap, inspirasjon og refleksjoner?

Dette med å se utover, i stedet for innover, var et veldig godt tips!

Faktisk var det dét som fikk meg over kneika, og som gjorde at jeg turte å trykke «publiser» på dette innlegget. Tusen takk til mentaltrener Tim Rudi Veiteberg som motiverte og inspirerte meg til å ta det første skrittet. 

Takk til alle foredragsholderne for konkrete og gode tips – og takk til Fredrik Fornes og Kimiya Sajjadi for en innholdsrik og inspirerende konferanse! En arbeidsdag helt utenom det vanlige i Prosperastiftelsen.

———————————————-

For ordens skyld: en versjon av denne teksten ble først publisert på skribentens LinkedIn-profil, og er gjengitt med tillatelse.

Dette er et meningsinnlegg, og gir uttrykk for skribentens mening. Har du lyst til å skrive i KOM24? Send ditt innlegg til meninger@kom24.no.

Powered by Labrador CMS