HR-sjef i NOVA Consulting group, Ingrid Kjöllerström (f.v.) og markedssjef Karoline Tynes, er strålende fornøyd med de nye lokalene i Karl Johans gate 16.
HR-sjef i NOVA Consulting group, Ingrid Kjöllerström (f.v.) og markedssjef Karoline Tynes, er strålende fornøyd med de nye lokalene i Karl Johans gate 16.

NOVA-gruppen flytter inn i nye lokaler i Karl Johans gate

Tilpasser seg for fremtiden: – Etter pandemien innså vi at de gamle lokalene ikke lenger var like godt egnet for oss.

Publisert

Denne uken er det innflyttings-«festival» for de norske selskapene i NOVA Consulting group.

I Oslo har Epinova, Novanet, NorthernBeat, Novacare, Point Taken og Rocket flyttet inn i Karl Johans gate 16, som nå er deres nye lokaler.

– Dette er første uken hvor vi begynner å ta i bruk lokalene, forteller HR-sjef i NOVA Consulting group, Ingrid Kjöllerström til KOM24.

NOVA består av de tolv selskapene Epinova, Novanet, Novacare, Northern Beat, Point Taken, Rocket, Pinberry, Infunnel, Cloud Nine, Novalab, Fyr og Singular Studios, som alle har ekspertmiljøer innen et bredt og tverrfaglig utvalg av digitale tjenester.

De svenske selskapene flytter inn i nye lokaler i Stockholm neste år i april.

Fyller tre etasjer

Bygården er eid av Thon og NOVA disponerer tre av etasjene i bygget. Og det er flere grunner til at gruppen har funnet seg nye kontorlokaler.

– Dette blir et viktig sted for oss. Vi har vært på jakt etter et lokale som kan fasilitere ulike arrangementer, sier HR-sjef Kjöllerström om Lysgården.
– Dette blir et viktig sted for oss. Vi har vært på jakt etter et lokale som kan fasilitere ulike arrangementer, sier HR-sjef Kjöllerström om Lysgården.

– Ekspertmiljøet vårt vokser stadig, men det er ikke bare veksten som er årsak til flyttingen. Etter pandemien innså vi at de gamle lokalene ikke lenger var like godt egnet for oss.

Med den nye jobbhverdagen økte behovet for et helt nytt kontorlandskap, og etter sju år på Arbeidersamfunnets plass var det på tide å flytte på seg.

– Vi har kjent på et behov for mer sonebasert tilnærming med flere møterom, stilleromsbokser, prosjektsoner og sosiale soner. Hverdagen har blitt mye mer digital med flere Teams-møter, og dette har vi tatt høyde for da vi begynte å jakte nye lokaler.

Attraktiv arbeidsplass

Den nye adressen har fått navnet «NOVA house», og sentral beliggenhet har alltid vært viktig.

– Vi begynte i Pløens gate før vi flyttet videre til Arbeidersamfunnets plass, og nå til Karl Johans gate. Det har alltid vært viktig for oss med en sentral beliggenhet, og nå er vi enda nærmere et godt knutepunkt med tanke på reise til og fra kontoret for de ansatte.

Etter langt tid med hjemmekontor spiller alle faktorer inn for å gjøre arbeidsplassen attraktiv for de ansatte.

– Vi ønsker at dette huset skal være en viktig arena slik at folk dropper hjemmekontor for å komme til arbeidsplassen. Vi vet at kontoret er et viktig sted for inspirasjon, kreativitet og for å skape en god arbeidskultur, og derfor har det vært viktig for oss å gjøre huset så attraktivt som mulig.

Den nye normalen

Kjöllerström sier Karl Johans gate har fremtidsrettede kontorfasiliteter tilpasset den nye normalen.

– Her skal de ansatte kjenne at de er en del av «familien» og at kontoret ikke bare er en ren arbeidsplass. Derfor tilrettelegger vi for trening i bygget og alle nødvendige måltider i bistroen, som drives av oss og ikke et eksternt selskap. Rekker ikke folk frokosten hjemme, skal de få det på jobb.

I prosessen med flyttingen har det vært viktig for NOVA å ha egne lokaler som vi kan tilpasse akkurat som vi vil.

– Vi ønsker å styre alt selv og det har derfor ikke vært et alternativ å å leie kontorbygg der vi deler for eksempel kantine med andre. I NOVA House skal vi rendyrke vårt miljø og våre selskaper.

I sentrum av bygget finner vi Lysgården som huser bistroen.

– Dette blir et viktig sted for oss. Vi har vært på jakt etter et lokale som kan fasilitere ulike arrangementer, og det har vi endelig funnet her. Allerede denne uken skal vi ha vårt første arrangement i Lysgården, og vi gleder oss til mange flere i fremtiden.

Powered by Labrador CMS