Arkivbilde fra da Marianne Hagen var kommunikasjonssjef på Slottet. Foto: Lise Åserud / NTB

Aker Solutions ansetter ny konserndirektør - får ansvar for bærekraft og kommunikasjon

– Jeg gleder meg til å bli en del av Aker Solutions, sier Marianne Hagen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Marianne Hagen er utnevnt til konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon i Aker Solutions, opplyser selskapet i en pressemelding.

I fjor etablerte selskapet et forretningsområde dedikert til energiomstillingen, slik som lavkarbonløsninger og prosjekter innen fornybar energi. I dag kunngjør selskapet at det vil øke satsingen ved også å redusere miljøavtrykket fra egen virksomhet.

Hagen vil være del av konsernledelsen og ansvarlig for den strategiske utviklingen av bærekraft i Aker Solutions. Hun erstatter Tove Røskaft, som har sluttet i Aker Solutions for å starte i sin nye stilling som Chief of Staff and Business Excellence i Aker Offshore Wind.

Hagen har en omfattende karriere fra topplederstillinger innen politikk, samfunnskontakt, kommunikasjon, samfunnsansvar og miljøspørsmål. Tidligere roller inkluderer statssekretær i Det norske utenriksdepartement, kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, samt flere styreverv.

-Energiomstillingen gir oss nye utfordringer, men enda flere muligheter til å bygge ny industri og skape verdier. Jeg tror at den innovative kompetansen innen ingeniør-, teknologi- og entreprenørselskapene, med hundretusener av ansatte rundt om i verden, er nøkkelen til denne omstillingen. Jeg gleder meg til å bli en del av Aker Solutions. Etter mitt syn er dette et av de selskapene som er best plassert til å lede denne transformasjonen, sier den påtroppende konserndirektøren i meldingen.

Aker Solutions’ strategi inkluderer to hovedpilarer. Den første er å opprettholde den allerede sterke posisjonen som en viktig leverandør til olje- og gasselskap over hele verden. Selskapet er godt posisjonert for flere nybyggprosjekter, samt for kontrakter for felt i driftsfasen i prioriterte regioner. Parallelt med dette, sikter selskapet mot hurtig vekst innen lavkarbonløsninger for olje og gass, og prosjekter for fornybar energiproduksjon.

Selskapet opplyser at innen 2025 er målet at én tredel av inntektene skal komme fra lavkarbon olje- og gassprosjekter eller virksomheter innen fornybar energi. Innen 2030 skal dette utgjøre to tredeler av inntektene.

-Vi har allerede etablert et sterkt tilbud til markedet for bærekraftig energiproduksjon, slik som vindkraft til havs eller prosjekter for karbonfangst. Det vil bli tilsvarende viktig at vårt eget selskap og vår verdikjede med tusenvis av leverandører også er bærekraftige. Vårt mål er å redusere CO2-utslippene fra vår egen virksomhet med 50 prosent innen 2030, basert på utslippene våre fra 2019. Dette er viktig ikke bare for Aker Solutions, men også for våre kunder, sier konsernsjef Kjetel Digre.

-I tillegg ser vi at bærekraft står høyt på agendaen for finansmarkedet, og det reflekteres i den nye EU taksonomien. Jeg er glad for å ønske Marianne Hagen velkommen til å lede dette området, sier Digre.

Hagen vil tiltre sin nye stilling den 15. mars, og rapportere direkte til Aker Solutions’ CEO, Kjetel Digre.

Powered by Labrador CMS