– Generelt ser det ut som ungdommer som tilbringer mye tid på sosiale medier, drikker oftere og er fullere, sier norsk forsker.
– Generelt ser det ut som ungdommer som tilbringer mye tid på sosiale medier, drikker oftere og er fullere, sier norsk forsker.

Forskere tror unge drikker mer alkohol av å se videoer på TikTok

Av TikToks 100 mest populære videoer merket #alcohol, fremstiller 98 prosent av videoene drikking som noe positivt.

Publisert

Nesten alle videoer som merkes med «alkohol» på TikTok, viser at drikking er assosiert med noe gøy.

Dette viser en amerikanske studie, skriver VG.

De 100 mest populære videoene på TikTok merket med #alcohol, er sett nesten 300 millioner ganger.

Og hele 98 prosent av disse videoene fremstiller drikking som noe gøy og positivt. Av disse er 40 prosent drinkoppskrifter , 72 prosent av videoene viser alkohol, og 55 prosent viser humor mikset med samhold.

Ser sammenheng mellom bruk av sosiale medier og drikkevaner

Kun 4 prosent av de hundre mest populære videoene viser noen negative sider ved alkohol, som at du kan skade deg eller bli dårlig.

– Generelt ser det ut som ungdommer som tilbringer mye tid på sosiale medier, drikker oftere og er fullere, sier seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, Geir Scott Brunborg, til VG.

Han har forsket på unges bruk av sosiale medier, psykisk helse og alkoholvaner, og mener de unge utsettes for en sosial påvirkning, om det er mye positivt omtale av alkohol i sosiale medier.

Undersøkelsen ble gjort av forskere i USA og er publisert i Journal of Studies on Alkohol and Drugs. Her til lands var det Forskning.no som omtalte saken først.

Powered by Labrador CMS