
Trigger vant 25-millionersanbud – slo ut 12 byråer i kampen om Medietilsynet
– I disse dager betyr det mye å vinne stabile, gode kunder – slik som dette.
Trigger har sikret seg en ny rammeavtale for kommunikasjonstjenester med Medietilsynet. Avtalen kan ha en samlet verdi på inntil 25 millioner kroner.
I alt 13 byråer leverte tilbud. Trigger gikk seirende ut foran: TRY Råd, Dinamo, Spoon, Atyp, Sannum & Bergestuen, Nucleus, NewsLab, Los & Co, Siste Skrik Kommunikasjon, Snakk Kommunikasjon, Tante Randi og Bureau.
Avtalen gjelder i to år, med mulighet for ytterligere to års forlengelse. Den årlige verdien er anslått til mellom to og fem millioner kroner.
Kvalitet utgjorde 75 prosent av vurderingen – fordelt på løsningsforslag (40) og kompetanse (35). Pris telte 25 prosent.
– Beinhard konkurranse
– Dette er en viktig avtale for oss, absolutt. Det er en spennende og faglig viktig oppgave, og det er interessant å få ta del i det informasjonsarbeidet som Medietilsynet står for, sier Markus Eckbo Endresen, strategisk rådgiver og medgründer i Trigger.
Han peker på at stabile og langsiktige kunder betyr mye for byrået i dagens marked.

– Alle kunder er viktige for oss, men generelt sett i disse dager betyr det mye å vinne stabile, gode kunder – slik som dette.
Det som ga Trigger seieren, mener Endresen, var bredden i byråets kompetanse.
– Jeg tror vi har en sammensetning av kompetanse i Trigger som man ikke finner så mange andre steder. Vi har både strategisk tyngde og høy kreativ kraft, i tillegg til god operasjonell gjennomføringsevne innen PR og kommunikasjon. Du kan finne miljøer som er sterke på én eller to av disse, men jeg tror ikke du finner mange som har den kombinasjonen, sier han.
Han tror også innsikten i samfunn og målgrupper har spilt inn:
– Det antar jeg har vært utslagsgivende. I tillegg tror jeg Medietilsynet har sett at vi bryr oss om samfunnet – vi jobber mye med samfunnsanalyse og er opptatt av hvorfor ting fungerer som de gjør. Vi ønsker å lage kommunikasjon som svarer på det.
Trigger har tidligere hatt en mindre rammeavtale med Medietilsynet.
– Vi har fått bryne oss litt på deres kommunikasjonsutfordringer i praksis allerede, sier Endresen.
At hele 13 byråer leverte tilbud, overrasker ikke Trigger-rådgiveren:
– Det har alltid vært beinhard konkurranse om denne typen kontrakter. Medietilsynet er både en stor og spennende kunde, så det er ikke overraskende at mange vil jobbe med dem, sier han og avslutter:
– Å stå i høy og hard konkurranse er en del av hverdagen i byrålivet. Det er en del av gamet.
Derfor valgte de Trigger
Direktør i Medietilsynet, Mari Velsand, bekrefter overfor KOM24 at konkurransen blant de 13 byråene var tett.

– Vi er godt fornøyd med at så mange byråer deltok i konkurransen. Det var mange gode tilbud, og tett i tetsjiktet, sier hun.
Hun forklarer at behovet for ekstern bistand blant annet handler om utvikling og produksjon av kampanjemateriell, særlig innen områder som trygg digital oppvekst.
– Vi mener vi har gjennomført en grundig prosess i henhold til regelverk og retningslinjer, der tilbudene er vurdert opp mot definerte kvalitets- og priskriterier.
Velsand viser til at Medietilsynet har hatt avtaler med ulike byråer de siste årene, inkludert Trigger, men at man nå har valgt å samle slike kommunikasjonsoppdrag hos én leverandør.
– Vi takker alle som deltok i anbudskonkurransen, og ser fram til et godt samarbeid med Trigger, som vi etter en totalvurdering mener leverte det beste tilbudet sett opp mot våre behov.
Artikkelen ble oppdatert 27. mai kl. 10.00 med svar fra Medietilsynet.