Bengt-Eigil Ruud, kommunikasjonsrådgiver i Medietilsynet.

Bengt-Eigil Ruud er ny rådgiver i Medietilsynet

– En artig utfordring for en kommunikator.

Publisert

Bengt-Eigil Ruud har sluttet i Forbrukerrådet, og er ny kommunikasjonsrådgiver i Medietilsynet.

Han skriver i en e-post til KOM24 at han av flere grunner ønsket seg denne jobben.

– Først og fremst var det jo en artig utfordring for en kommunikator som er opptatt av Medie-Norge. Og så er det jo en viktig jobb, jeg synes jo det er det, å få jobbe for ytringsfrihet og demokrati, som er det overordnede målet for Medietilsynet, skriver Ruud.

I hjembyen

Medietilsynet holder til i Fredrikstad, som er hjembyen til Ruud. Dette var heller ikke helt uvesentlig.

– Som bosatt i Fredrikstad og pendler gjennom mange år, var det selvsagt umulig å ikke søke på en så attraktiv jobb i hjembyen når tidspunktet også var riktig.

Han har fått hovedansvaret for pressehenvendelser. Ruud har 22 år bak seg som journalist i NRK.

Han tok sluttpakke fra statskanalen i 2019, og startet da Bengt Ruud Media.

– Jobben blir en kombinasjon av å jobbe med pressemeldinger på saker vi skal ha ut og ta imot og besvare telefoner og e-poster fra journalister som vil ha svar fra oss. Nå er jeg i ferd med å bli kjent med organisasjonen, og for hver dag vet jeg litt mer om hvem som gjør hva og hvem som kan svare ut hva her på min nye arbeidsplass.

– Vemodig

Ruud jobbet til sammen fire år i Forbrukerrådet.

– Det var vemodig å takke for seg. Det var et godt sted å være, og jeg hadde supre kollegaer. Vi var en veldig bra gjeng som jobbet bra sammen. 

– Det er jo litt rart å forlate en arbeidsplass der en har det veldig bra, og ikke føler at en er helt i mål med viktige oppgaver, men samtidig var det god timing for meg å søke nye utfordringer – og gripe denne spennende muligheten ti mil nærmere der jeg bor, skriver han.

Han startet i Medietilsynet 1. januar i år.

Powered by Labrador CMS