BeReal gir brukerne et varsel på et tilfeldig tidspunkt hver dag. Når varselet kommer, har du to minutter på deg til å ta et bilde.
BeReal gir brukerne et varsel på et tilfeldig tidspunkt hver dag. Når varselet kommer, har du to minutter på deg til å ta et bilde.

BeReal – ungdommens nye favoritt

Du får ta kun ett bilde, og du må gjøre det nå. Uten filter, uten redigering. Det er konseptet bak det sosiale mediet BeReal, som seiler opp som en ny favoritt blant ungdommen.

Publisert Sist oppdatert

BeReal ble laget av franskmannen Alexis Barreyat i 2020 som et alternativ til Instagram, Snapchat, TikTok og de andre store plattformene. Mens Instagram har fått mye kritikk for å skape kroppspress for unge brukere, er hensikten med BeReal å dele et uredigert og spontant øyeblikksbilde. De beskriver seg selv som «en ny og unik måte å se hvem vennene dine egentlig er i hverdagen.»

BeReal gir brukerne et varsel på et tilfeldig tidspunkt hver dag. Når varselet kommer, har du to minutter på deg til å ta et bilde. Appen tar bilde med begge kameraene samtidig, så du får både en selfie og et bilde av omgivelsene dine. Det er ingen filtre, og du kan ikke hente bilder fra kamerarullen.

Du kan velge om bildene dine bare skal deles med dine venner, eller om de skal være tilgjengelig for alle. Du må dele et eget bilde før du får se bildene andre har delt. Hvis du ikke rekker tidsfristen kan du dele et bilde senere, men det vil da merkes med at det er tatt for sent.

Etter 24 timer fjernes bildene, og alle starter med en tom nyhetsstrøm inntil dagens bilde er delt.

Selv om BeReal er en nesten to år gammel app, så er det først i år at populariteten har skutt i været. Av totalt 5 millioner nedlastinger er 3,2 millioner fra første kvartal i år, og i slutten av mars var BeReal den 4. mest nedlastede appen i USA, UK og Frankrike, kun slått av Instagram, Snapchat og Pinterest.

Det er ikke bare de uredigerte, spontane bildene som har gjort BeReal til en favoritt blant de unge. Siden alle stort sett bare deler ett bilde i løpet av dagen, så har man ikke det konstante behovet for å sjekke appen hele tiden. Når du har sett bildene til vennene dine, så trenger du ikke sjekke mer før i morgen.

Noen har imidlertid vært kritiske til at BeReal deler posisjonen din med bildene dine. Dette er en funksjon som kan skrus av, men den er på som standard. Selv om BeReal skriver i sine betingelser at de ikke deler dine data med utenforstående, har noen uttrykt skepsis til at de samler daglige posisjonsdata om brukerne.

Powered by Labrador CMS