Erlend Hausken fikk prisen NMD Startup i 2018

Nå har Snapchat fått seg en avdeling i Bergen

Skal ha kjøpt selskap for 350 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det er Bergens Tidende som skriver at Snap Inc. skal ha kjøpt det bergenske selskapet Voisey.

– Vi ser på ledergruppen i Snap som superstjerner. Men de ser faktisk på oss som superstjerner også, innen vårt område. Vi beveger oss raskt og smidig – og der utfyller vi hverandre, sier Erlend Hausken, i følge avisen.

Nedringt ned av kjøpeklare selskaper

Voisey er en musikk-app der man kan laste opp enten vokal eller beats og tanken er at produsenter, låtskrivere, artister som ikke kjenner hverandre kan samarbeide om musikk.

Selskapet består av syv personer i Bergen og har kontorer i London og Los Angeles.

Særlig koronasituasjonen skal ha vært til stor hjelp for app-en og flere millioner skal ha lastet opp musikk ukentlig, noe som førte til at selskapet ble nedringt av internasjonale interessenter. Men til slutt var det Snapchat de fant tonen med.

BT skal ha prøvd å få grunnleggerene av selskapet i tale, men ingen vil stille til intervju. Men på en konferanse tidligere i høst skal Erlend Hausken i Voisey ha fortalt litt om hvordan det var å gå fra et lite selskap i Bergen til å ha en internasjonal gigant som eiere.

Fikk 50 millioner hver

– Før kunne vi bare gunne på. Nå måtte vi forholde oss til store, formelle prosesser og juridiske krav. Vi feilet masse. Bransjen er også enormt konkurransedrevet, med mange sterke aktører. Man tar inn de råeste hodene til den lønnen de vil ha, fortalte Hausken.

Bergens Tidende har gått grundig til verks i saken og har regnet seg fram til at selskapet er solgt for 350 millioner kroner. De to gründerene av selskapet skal ha fått rundt 50 millioner kroner hver.

Powered by Labrador CMS