Bleed har vært ansvarlig for visuelle identitet, typeskrift, omgivelsesdesign og motion design for den østerrikske paviljongen.
Bleed har vært ansvarlig for visuelle identitet, typeskrift, omgivelsesdesign og motion design for den østerrikske paviljongen.

Norske Bleed med bidrag på Verdensutstillingen EXPO Dubai

Står bak den visuelle identiteten til Østerrikes paviljong.

Publisert

Denne måneden åpnet Verdensutstillingen EXPO Dubai 2020. Bleed har vært ansvarlig for visuelle identitet, typeskrift, omgivelsesdesign og motion design for den østerrikske paviljongen.

– Bleeds visuelle identitet for det østerrikske bidraget på Expo Dubai kompletterer paviljongens bemerkelsesverdige arkitektur, og skaper en slående opplevelse som er umiskjennelig i seg selv. Det har vært en glede å jobbe med Bleed-teamet, sier Helmut Doeller, prosjektleder for Expo Austria, i en pressemelding.

Inkluderende kommunikasjon

Bleed har kontorer i Oslo og Wien. Denne jobben er det Wien-kontoret som har gjennomført.

Selve paviljongen er tegnet av det Wien-baserte arkitektstudioet querkraft, og basert på en gammel østerriksk byggeteknikk. Et nettverk av 38 kryssende kjegler utgjør et unikt rom som de besøkende kan utforske.

Arkitekturen har et intelligent klimakonsept inspirert av arabiske vindtårn, som lar paviljongen avkjøle seg selv gjennom konstant luftsirkulasjon. Inspirert av den arkitektoniske formen har Bleed utviklet en visuell identitet, med tilhørende skriftsnitt.

– Vi har forsøkt å skape et grafiske system som kommuniserer på tvers av språk og kulturer. Inkluderende kommunikasjon er ikke bare viktig på et arrangement som Expo, men slik vi ser det også en viktig del av det visuelle kommunikasjonsfagets fremtid. Vi er glade for å få være del av en så omfattende og spennende prosess., sier seniordesigner i Bleed, Marc Damm.

Skriften samlet sett fungerer som en representasjon av arkitekturen og hint fra arabisk skrifthistorie. I sammenheng med de fargerike elementene i identiteten blir skriften et tydelig gjenkjennelig element på tvers av paviljongens flater. Den luftige paviljongen sammen med de visuelle uttakene, skaper en helt spesiell atmosfære for sansene.

Powered by Labrador CMS