Jeg forstår at det ikke er greit å lenke til en side for å fremme salg av egne produkter, men at det er feil å dele selve lenken til NRK-artikkelen, som jeg i utgangspunktet bare synes var veldig fin, forstår jeg ikke, sier Ranveig Bråtveit i Intersport.

Intersport lenket til egen hjemmeside sammen med en NRK-artikkel om en barnehage: – Legger meg flat

– Vi ønsker ikke å provosere noen, svarer SoMe – ansvarlig i Intersport Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Ranveig Bråtveit jobber med sosiale medier i Intersport. Onsdag kom hun over en NRK-artikkel om en barnehage der flere av barna sover i hengekøye. Bråtveit lenket til artikkelen på sportskjedens Facebook-side, samt slang på en lenke til Intersports egen hjemmeside for en hengekøyeprodusent kjeden selv fører og selger. Dette falt ikke i god jord hos styreren i den aktuelle barnehagen.

– Jeg ser i etterkant at jeg ikke burde lenket til Intersports egne produkter sammen med lenken til denne artikkelen. Jeg har definitivt lært at jeg ikke skal blande inn salgslenker av våre produkter igjen. Det var blant annet dette hun reagerte kraftig på, forklarer Bråtveit til KOM24.

Beklaget umiddelbart

Hun postet senere i Facebook-gruppen «Stort og smått om sosiale medier i Norge», der hun beskriver at kundeservice mottok en «illsint» e-post fra kvinnen i barnehagen, noe som resulterte i at posten ble avpublisert.

« … etter å ha delt en NRK-sak om barnehagen som lar ungene sove i hengekøyer på tur. I artikkelen nevnes det at ungene sover bedre i hengekøyer enn i vogn. Jeg tenker at nyhetssaker er offentlig informasjon, Intersport selger hengekøyer, og jeg klarer da å påstå at barna sover bedre i en hengekøye fra Ticket to The Moon (som er tilsvarende hengekøyer som ble brukt her, dog av en annen produsent), fulgt opp av en lenke til vår merkeside på disse. Etter en illsint mail til kundeservice beklaget vi og avpubliserte posten, men barnehagebestyreren er ikke fornøyd og mener jeg har gått langt over streken og utnyttet barna og brutt personvern og dessuten gitt henne vondt i magen».

– Vi beklaget umiddelbart og fjernet saken fra Intersport. Jeg forstår at det ikke er greit å lenke til en side for å fremme salg av egne produkter, men at det er feil å dele selve lenken til NRK-artikkelen, som jeg i utgangspunktet bare synes var veldig fin, forstår jeg ikke. Men vi ønsker ikke å provosere noen, og derfor ble den fjernet umiddelbart.

Bråtveit har selv barn, og deler entusiasmen for bruk av hengekøye. Og dette er årsaken til at hun ønsket å dele denne artikkelen med Intersports følgere.

– Mitt barn elsker å sove i hengekøye, og vi har tilsvarende produkter hjemme. Jeg skjønner ikke at deling av artikkelen er problematisk, men jeg forstår frustrasjonen i at jeg har lenket til vår merkevare, og derfor ble hele posten fjernet. Den var ikke tilgjengelig mange timene før den ble slettet.

Ingen skal føle seg tråkket på

Styrer i barnehagen har ifølge Bråtveit sendt en ny e-post, i og med at hun ikke syntes at det holdt med en unnskyldning.

– Jeg har sendt henne en ny unnskyldning, og jeg legger meg helt flat. Jeg forstår hennes innvendinger, og tar alt på min kappe. Dette er en hendelse jeg tar lærdom fra, og grunnen til at den ble slettet er at vi ikke ønsker at noen skal føle seg tråkket på av vår kommunikasjon, forteller Bråtveit.

Det at reaksjonen ble så stor fordi hun postet en lenke til artikkelen, gjorde Bråtveit usikker. Og det var derfor hun postet i Facebook-gruppen for å få andre synspunkter om denne saken. Bråtveits post har skapt et stort engasjement, og har i skrivende stund mer enn 100 kommentarer.

– Ettersom spørsmålene har generert så mange kommentarer tenker jeg at det er fint at dette blir belyst. Jeg har mottatt mange motstridende svar, og det viser kanskje at vi trenger slike diskusjoner, avslutter Bråtveit.

Styrer Astrid Farstad i Sæbø barnehage, uttaler seg i en e-post til KOM24:

– Mange har delt nettsaken men det var ikke det jeg reagerte på. Jeg reagerte på at Intersport Norge lenket oss til et Facebook innlegg med reklame for Ticket to the Moon og indirekte også seg selv. Jeg ville at hun skulle slette innlegget. Jeg er forresten verken «illsint» eller «sunnmøring». Ut over dette ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere.

Powered by Labrador CMS