Camilla Kim Kielland i Morgenstern.

Morgenstern med resultatløft i 2023

Omsetningen går ned, men byrået øker både byråinntekter og driftsresultat i 2023.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er veldig fornøyde med fjoråret, både kreativt og økonomisk. Vi har vært tro mot vår egen selskaps- og merkevarestrategi og ser at det lønner seg. Vi har en sunn økonomi og god kostnadskontroll, samtidig som vi har investert i både fag og folk. Det er høyt prioritert, også når markedet er usikkert og volatilt, sier Camilla Kim Kielland, byråleder i Morgenstern i en pressemelding.

I 2023 endte byråinntektene på 45,07 millioner kroner (41,41 Mnok i 2022), mens driftsresultatet endte på 6,27 millioner kroner (5,06 Mnok i 2022).

– I 2022 hadde vi en del kalkulerte kostnader, som IT-investeringer og oppussing. I fjor var disse kostnadene mer normale, noe som bidrar til et sterkere resultat. Samtidig har vi redusert andelen innkjøp ved å produsere mer selv, som var et uttalt mål, og det bidrar også til et inntekts- og resultatløft, selv om salgsomsetningen går litt ned, sier Kielland.

Like viktig som det økonomiske regnskapet er det kreative regnskapet. Byrået er fornøyd med både Gullfisk, flere nominasjoner og priser i Gullblyanten, samt åtte nominasjoner i ANFO Effekt, for ikke å glemme andreplassen i Byråprofil. 

– Vi er utrolig takknemlige for alle kundene som velger oss. Både de som blir hos oss år etter år, men også nye kunder som gir oss tillit til å forvalte deres merkevare. De utfordrer oss faglig, også gir de oss muligheten til å ha det gøy på jobb sammen, sier Kielland. 

Byråinntektene vokste med ni prosent i fjor, fra 41,4 til 45,1 millioner kroner. Men byrålederen er mer opptatt av å se fremover enn tilbake. 

– Nå er vi jo langt inn i 2024, så fjoråret er allerede et nokså fjernt minne. Vi har allerede rukket å levere flere jobber vi er stolte av, ikke minst filmproduksjoner. Vi er også flere ansatte enn ved utgangen av fjoråret, fordi vi har investert i nok et kreativt team og en regissør.

Morgenstern teller i dag 31 ansatte, og jobber med kunder som FINN, ice, VG, PowerOffice, Sparebank1, Widerøe, Maxbo, Mills, Boots Apotek, Møbelringen, OBOSS og Lendo.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS