– Vi stanset prosessen fordi vi innså at vi var for snevre i enkelte av kvalifikasjonskravene, sier kommunikasjonssjef i Drammen kommune, Lars Arntzen..
– Vi stanset prosessen fordi vi innså at vi var for snevre i enkelte av kvalifikasjonskravene, sier kommunikasjonssjef i Drammen kommune, Lars Arntzen..

Kommunen stilte for høye krav, kun et fåtall av søkerne innfridde

Drammen kommune måtte stoppe ansettelse av kommunikasjonsrådgiver: – Dersom vi hadde gått videre med prosessen i august, ville vi hatt et veldig lite utvalg av kandidater å velge blant, sier kommunikasjonssjefen.

Publisert

I sommer lyste Drammen kommune ut en stillingsannonse i jakten på en kommunikasjonsrådgiver, før ansettelsesprosessen ble stoppet.

– Vi stanset prosessen fordi vi innså at vi var for snevre i enkelte av kvalifikasjonskravene, forklarer kommunikasjonssjef i kommunen, Lars Arntzen til KOM24.

Klarte ikke kravene

Problemet oppsto da mange av søkerne ikke tilfredstilte de formelle kravene fullt ut. Kommunen planlegger å lyse ut stillingen på nytt i løpet av høsten.

– Behovet er fortsatt til stede, og derfor skal den utlyses på nytt, men med reviderte kvalifikasjonskrav.

Kravet som gjorde utlysningen vanskelig kan forandres til «ønskelig», og løse problemet.

– Vi hadde et krav der vi krevde at kandidaten skulle ha solid erfaring med strategisk kommunikasjonsarbeid som kommunikasjonsrådgiver i komplekse organisasjoner. Dette var et punkt kun et lite fåtall av søkerne innfridde. Dersom vi hadde gått videre med prosessen i august, ville vi hatt et veldig lite utvalg av kandidater å velge blant. Når vi skal ansette en ny medarbeider ønsker vi å ha flere kandidater å starte med. Vi trakk annonsen for å unngå en vanskelig situasjon.

Fra krav til ønskelig

I offentlig sektor er det et krav om at alle utlyste krav må oppfylles, og man kan ikke avvike fra disse. Det var derfor stillingsannonsen måtte trekkes, da det ikke er en mulighet å redigere en stillingstekst etter at søknadsfristen har gått ut.

– Vi skal se på teksten på nytt og revidere kravene. Kanskje holder det med å endre «krever» til «ønskelig». Det kan godt hende at kandidaten vi leter etter ligger i bunken av motsatte søknader, men vi må være sikre på at alle alle krav er innfridd og at kandidaten er kvalifisert i henhold til kravene i utlysningsteksten.

Powered by Labrador CMS