Bakgrunnen for Facebook-posten til kommunikasjonssjef Leif Broch er at det i det siste har gått rykter om at han er alvorlig syk eller død. Det er han altså ikke.
Bakgrunnen for Facebook-posten til kommunikasjonssjef Leif Broch er at det i det siste har gått rykter om at han er alvorlig syk eller død. Det er han altså ikke.

Kommunikasjonssjefen i Eigersund kommune måtte ty til Facebook: – Jeg er ikke død

– Jeg har vært ute en vinternatt før, sier han om ryktene som florerer.

Publisert Sist oppdatert

«Ryktet om min alvorlige sykdom og nær forstående død, er, for å si det mildt, sterkt overdrevet … Selv om det garantert … Nei da, som sagt; med mindre det er noen som vet noe ikke jeg vet, så venter jeg ennå en stund med å søke plass i «Jordstyret»», skriver kommunikasjonssjefen i Eigersund kommune, Leif Broch, selv på Facebook.

Både Dagbladet og Stavanger Aftenblad har omtalt denne saken.

Bakgrunnen for Facebook-posten er at det i det siste har gått rykter om at kommunikasjonssjefen for kommunen i Rogaland er alvorlig syk eller død.

– Fronte de ubehagelige sakene

– Jeg har valgt å ikke spekulere så mye i hvordan dette ryktet har oppstått, men det har vært litt turbulent her i det siste. Så det kan være en grunn. Det er nok flere som er gale på meg fordi jeg har frontet ulike saker. Samtidig er det er ikke gitt at det er noe med meg personlig, det kan rett og slett være at noen har misforstått noe om min helse, som har trodd eller hørt noe, sier Broch til KOM24.

Han forteller at da ungene og kona begynte få spørsmål vedrørende hans helse og eventuelle død - da var det på tide å gå ut på Facebook å si at ryktene var sterkt overdrevet.

Som kommunikasjonssjef er man ofte i mediene, og får mye oppmerksomhet. På spørsmål om det er mye rart man må forholde seg til der ute, svarer han et klart «ja».

– Det vi prøver å ha som policy er at jeg alltid skal fronte de ubehagelige og vanskelige sakene. Vi spør alltid den det gjelder om de vil stille opp, men noen saker håndterer vi sentralt, og alltid i samarbeid for eksempel saksbehandler eller enhetsleder, sier han og legger til:

Kommunikasjonssjef Leif Borch i Eigersund kommune kan bekrefte at han er frisk som en fisk.
Kommunikasjonssjef Leif Borch i Eigersund kommune kan bekrefte at han er frisk som en fisk.

– De som ønsker å ta slike ting selv, gjør så klart det. Det er ikke alle i kommunen som er vant til å snakke med media, og da kan jeg bistå sier han og skyter inn at han også får fronte gode saker også.

I tillegg er det ikke bare han som har frontet de ubehagelige sakene - der trer også ordfører og kommunedirektøren inn.

– Sover godt

Stavanger Aftenblad beskriver Broch som «den mest profilerte medarbeideren i Eigersund kommune», og han har på vegne av kommunen frontet store saker de siste årene som omhandler alt fra bygging av ny skole på Eigerøy til da leder i klagenemda for eiendomsskatt, Morten Øglend (Frp), beskyldte Broch for trakassering.

– Jeg har alltid sagt at åpenhet er viktig, og det er ekstra viktig med åpenhet fordi jeg har den posisjonen jeg har, når jeg er kommunens ansikt utad og en del av kommunedirektørens ledergruppe.

Han har tidligere selv vært saksbehandler, og han har også bakgrunn fra Forsvaret der han jobbet med sikkerhetstjenesten.

– Jeg har vært ute en vinternatt før. Og med den erfaringen jeg har så har jeg nå opparbeidet meg en «bedre» ballast enn de fleste saksbehandlere. Jeg er vant til å bli hengt ut i avisen, og det er bedre at ubehagelige saker blir kanalisert til meg.

Han innrømmer at ryktet om hans død er meget spesiell.

– Jeg velger å ha en profesjonell holdning, og tenker at dersom du har gjort det du skal, så sover du godt.

Powered by Labrador CMS