Tirsdag kveld sendte Kristiansand kommune ut en eller flere SMS-er med informasjon om endring i timen for vaksinering til 8000 innbyggere i Kristiansand. Det har skapt en enorm pågang for kommunen, onsdag formiddag.

Kommune sendte ut feil vaksineinformasjon til 8000 innbyggere

Klarer ikke å svare på alle henvendelsene de får fra frustrerte innbyggere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Tirsdag kveld sendte Kristiansand kommune ut en eller flere SMS-er med informasjon om endring i timen for vaksinering til 8000 innbyggere i Kristiansand. Det har skapt en enorm pågang for kommunen, onsdag formiddag.

– Hvordan kan noe sånt skje?

– Det er ikke godt å si. Det er en kombinasjon av mennesklig og teknisk svikt. Det har ført til stor usikkerhet og forvirring blant innbyggerne. Vi beklager dette veldig, sier Elisabeth Engemyr, leder for Vaksinasjonssenteret i Kristiansand kommune.

Oppdaget feilen da de kom på jobb

Hva som har skjedd vet ikke kommunen enda, annet enn at det tirsdag kveld ble sendt ut en eller flere SMS-er via Helse Norge-systemet med informasjon om endring i timen for vaksinering til 8000 innbyggere. Feilen ble først oppdaget da de kom på jobb, onsdag morgen.

– Det var i går kveld det skjedde, så fikk ikke innbyggerne kontakt med oss. Vi var ikke klar over den store konsekvensen før i dag morges, sier hun.

– Hva konkret er det som har skjedd?

– Jeg vil ikke gå inn på det. Jeg vil ikke si mer enn at vi beklager det. Det er store systemer vi jobber med, og det gikk ikke som det skulle. Det er krevende dette systemet vi holder på med, sier hun.

– Er det for komplisert?

Nei, jeg tror ikke det er det, det kan skje tekniske utfordringer alle steder. Det er Helse Norge sitt system, Så det er ikke bare noe vi sitter med her i Krisiansand. Jeg har forstått det sånn at det er andre som opplever feil fra tid til annen, sier hun.

– Hva tenkte du da dere oppdaget tabben?

– Det var kjedelig. Da var bare å begynne jobben med å få ut informasjon og gjøre det beste ut av det, sier hun.

– Jeg skjønner at folk blir frustrerte

Hun stor pågangen er enormt stor og de ber innbyggerne innstendig om å ikke ringe til kommunen, for de klarer ikke å besvare alt.

Hun understreker at SMS-en er feil og at det ikke er noen vaksinasjonstimer som er endret, men at noe helsepersonell har fått andre plasser de skal møte opp.

– Jeg skjønner at folk blir frustrerte, men timen er altså ikke endret, understreker hun.

SMS-en påvirker ikke vaksineringen i Kristiansand i nær framtid.

Engemyr sier at de har ikke vært i kontakt med Helse Norge enda, for å høre med dem om hva som har skjedd.

KOM24 har vært i kontakt med kommunikasjonssjef i Kristiansand kommune, Ingunn Kvivik, hun sier at det kommer ny informasjon fra minutt til minutt og henviser til Engevik på Vaksinasjonssenteret for siste nytt.

Powered by Labrador CMS