Oslo 20210721. Statsminister Erna Solberg Sveriges tar i mot statsminister Stefan Löfven i anledning 22. juli-senterets minnearrangement «10 år etter» i Universitetets aula i Oslo.Foto: Geir Olsen / NTB

Erna Solberg: – Det oppleves veldig hatsk i sosiale medier

Norges og Sveriges statsministre, Erna Solberg og Stefan Löfven, reflekterte over rollen sosiale medier har i å spre ekstremisme.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg mener sosiale medier i utgangspunktet er veldig bra, vi har mer kunnskap enn noensinne, men vi tenderer til å bare tro på vår egen kunnskap isolert, og tro at alle andres er feil, sa Löfven på en pressekonferanse etter 22. juli-minnearrangementet «10 år etter».

Han la til at den raske kommunikasjonen kan bidra til polariseringen.

– Man kan bare trykke send, og trenger ikke tenke over om det var lurt å skrive tre utropstegn etter «idiot,» sier den svenske statsministeren.

Löfven tror dette har spredt seg til politikken, og bidrar til et behov for mer skråsikkerhet og mindre plass til diskusjon.

– Sier jeg «vet du, det har jeg ikke tenkt på,» til en politisk motstander i dag, så blir overskriften «Statsministeren har ikke tenkt,» avsluttet han til latter fra paneldeltakere og journalister.

Statsminister Erna Solberg advarte om at det er tendenser til politisk polarisering og spredning av konspirasjonsteorier også i Norge, men er usikker på hvor utbredt det egentlig er.

– Det oppleves veldig hatsk i sosiale medier, men om det har flere tilhengere, har jeg ikke klart å se enda, sa Solberg.

Powered by Labrador CMS