Kjetil Try
Kjetil Try

DN: Kjetil Try gir fra seg kontrollen i Try – Ferd blir ny storeier

Publisert Sist oppdatert

– Grunnen til at vi har funnet tonen med Ferd er at det er solid selskap og ordentlige folk. Det er gullstandarden på et selskap, sier Kjetil Try til Dagens Næringsliv.

Han gir nå fra seg makten i konsernet til Ferd Capital.

Selskapet kjøper 60 prosent av aksjene fra Kjetil Try og de øvrige partnerne. Kjetil Try vil fortsette som aksjonær og konsernsjef i selskapet.

– I utgangspunktet hadde vi ikke tenkt å bli eiere av et reklamebyrå, men vi likte teamet utrolig godt. De har hatt en utrolig bra vekstreise fra Norges desidert beste innenfor reklame, i tillegg til å vokse inn i nye segmenter, sier Co-Head Rikke Reinemo i Ferd Capital.

Kjetil Try er den største eieren med 21,38 prosents eierandel. Prisen er foreløpig hemmelig, men DN anslår verdien av Try til å være rundt 630 millioner kroner, noe som gjør at Trys andel er verdsatt til rundt 143 millioner kroner.

Try-huset består i dag av TRY Reklame, Try Innhold, Try Apt, Try Opt, Try Pearl og Try Råd. Konserntallene til Try for 2020 viser at selskapets omsetning nærmer seg en milliard kroner. Byråinntekten havnet på 355 millioner kroner, og resultatet før skatt endte på 61,2 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS