Mats Theie Bretvik har flyttet ned til den sveitsiske byen Zurich for å jobbe for FIFA.

Fikk drømmejobb i FIFA

Mats Theie Bretvik skal utvikle eFotball for hele verden. – En drøm som går i oppfyllelse.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mats Theie Bretvik har meldt overgang fra Norges fotballforbund (NFF) til FIFA.

Bretvik har tidligere jobbet med sosiale medier i mediebyrået Maxus før han ble ansvarlig for sosiale medier i NFF.

Ved siden av SoMe utviklet Bretvik eFotball for NFF, og ble etterhvert eFotball ansvarlig i forbundet.

Det åpnet dørene for drømmejobben hos det internasjonale fotballforbundet FIFA.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med noe jeg brenner for i en så stor organisasjon. Hadde du sagt at jeg skal jobbe med eSport i FIFA for ti år siden, så hadde jeg ikke trodd på deg, sier Bretvik til Medier24.

Skal utvikle FIFA eFotball for hele verden

Bretvik har flyttet ned til den sveitsiske byen Zurich hvor hovedkvarterer til FIFA ligger. Selv om det blir hjemmekontor fremover, ser han frem til å komme ordentlig i gang.

Han skal jobbe med eFotball for FIFA på globalt nivå. Stillingen er ganske omfattende, men jobbtittelen lyder som følger: «eFootball Competition and Events manager».

– Det handler om å utvikle eFotball for hele veden. Jeg skal utvikle FIFA eSport som en profesjonell idrett, samtidig som at vi arrangerer globale turneringer i løpet av en sesong, forteller Bretvik.

Han er klar på at det ligger en tyngde bak stillingen.

– Når FIFA, som en av verdens største idrettsorganisasjoner, går foran og legger føringer for hvordan eFotball skal vokse, så vil det også påvirke resten av eSport verden enten man vil det eller ikke.

Mener flere burde dra nytte av eSport utviklingen

Han håper arbeidet kan være med å løfte opp også andre grener innenfor eSport enn bare eFotball. Han mener at eSport er i ferd med å bli stort.

– Det er ganske utrolig at man kan jobbe profesjonelt med videospill. Men det har skjedd ganske mye de siste årene som gjør at dette er mulig, sier Bretvik.

Han er klar på at eSport i Norge vokser, men mangler fortsatt en del ting.

– Det holder på å utvikle seg til å bli veldig stort. Det har et stort potensiale, og jeg tror mange bedrifter kan dra nytte av å være med på utviklingen av eSport i en tidlig fase, sier Bretvik.

Powered by Labrador CMS