Ish studio ansatte Martin Eikanger som art director og designer.
Ish studio ansatte Martin Eikanger som art director og designer.

Designstudioet fikk så mange søknader at de måtte stoppe utlysningen

Martin Eikanger fikk jobben som art director og designer hos Ish Studio

Publisert

Da gründer William Le-Normand og tidligere art director Hermann Lidsheim irriterte seg over hvor mye tid som gikk til kommunikasjon og administrasjon på oppstarten av hvert oppdrag, bestemte de seg for å starte Ish.

Gründer William Le-Normand frustrerte seg over arbeidsgivere som forventet at en grafisk designer skulle kunne å lage animasjoner, filmer, podkaster, nettsider og koding i en og samme stilling. Slik ble Ish Studio til.
Gründer William Le-Normand frustrerte seg over arbeidsgivere som forventet at en grafisk designer skulle kunne å lage animasjoner, filmer, podkaster, nettsider og koding i en og samme stilling. Slik ble Ish Studio til.

– Vi fikk høre fra flere grafiske designer som ble fortalt av sin arbeidsgiver at de måtte kunne å lage animasjoner, filmer, podkaster, nettsider og koding. Det finnes få mennesker som profesjonelt har fordypet seg i alle disse fagene. Derfor utviklet vi en ny tjeneste som skulle løse alle disse problemene, forteller gründer William Le-Normand til KOM24.

Utvider forretningen

I juli blir bedriften ett år, og de fortsetter å vokse. Nylig ansatte de Martin Eikanger som art director og designer. I tillegg skal han også være med på å utvikle Ish sammen med forretningsutvikler Le-Normand.

– Det krever mye motivasjon og ståpåvilje for å få utvikle et nytt designstudio. Og den motivasjonen sitter både Ish-folka og jeg på. Jeg forventer at de stiller høye krav til meg, og at de stoler på erfaringen og visjonen min. Allerede etter den første uka på jobb, vet jeg at dette er en skikkelig match, forteller Eikanger til KOM24.

Eikanger arbeidsoppgaver blir å utvikle Ish som designstudio gjennom skriving, tegning og idéutvikling. Fra før har han drevet med frilansing, men savnet etter kaffeslabberas, en pult å komme til, og motiverte kolleger gjorde at han søkte hos Ish.

–Det er gøy å komme til Ish. De er unge og agile, det digger jeg. Jeg har alltid hatt lyst til å være med noe helt fra starten, og syntes det blir veldig gøy å få lov til være med på å forme hva Ish skal bli i den kommende tiden.

En uplanlagt stilling

Eikanger har alltid tegnet, illustrert og «fiklet» med kreative ting, og tok turen innom Westerdals for å ta en bachelor i Art Direction.

– Kunnskapene mine sentrerer seg rundt at jeg digger å lage ting som er fine å se på, og har spennende og ny måte å løse problemer på. Jeg er en visuell fyr med mange rare idéer og det er akkurat det jeg har fått jobb som.

Ish var hovedsakelig på utkikk etter en designer/illustratør, men det åpnet seg en stilling som Art Director under intervjuprosessen, forteller Le-Normand og legger til at de fikk inn over 100 søkere under 2 uker. De ble så mange at de ble nødt til å stoppe utlysningen.

– Martin dukket opp og leverte en case i et annet kaliber en de andre søkerene. Erfaringen til hans stod også i stil med hva vi så etter. Vi er super-happy med å få med Martin på laget og gleder oss til å lage utfordrende, fantastiske og gøyale leveranser for fremtidige kunder

Powered by Labrador CMS