Marit Garfjeld tiltrer som seniorrådgiver i Helsedirektoratet i mai.
Marit Garfjeld tiltrer som seniorrådgiver i Helsedirektoratet i mai.

Marit Garfjeld forlater NRK etter over 15 år

Neste stoppe er kommunikasjonsavdelingen til Helsedirektoratet.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg veldig mye til å begynne i Helsedirektoratet, der det venter spennende utfordringer i et nytt terreng for meg, sier Marit Garfjeld i en pressemelding.

Etter over 15 år i NRK, forlater hun statskanalen til fordel for nye utfordringer i Helsedirektoratets kommunikasjonsavdeling.

Måtte ta et karriere-valg

– Det er vemodig å forlate NRK, samtidig som jeg kom til et punkt der jeg måtte ta et valg dersom jeg skulle gjøre endringer i karrieren. Jeg har arbeidet innenfor helsevesenet i mange år, og har sterk interesse for å formidle helsestoff til befolkningen. Jeg har stor tro på at god formidling kan gi gode bidrag til folkehelsa, og da er Helsedirektoratet riktig sted å være.

Garfjeld tiltrer rollen som seniorrådgiver 1. mai.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått en så erfaren og allsidig medarbeider på laget. Marits bredde – fra kulturjournalist til sportsjournalist, fra fjernsynsanker til radioprodusent, gjør at vi får en kollega med rik medieerfaring og evner og innsikt innenfor en rekke flater og teknologier som er relevante for oss, sier kommunikasjonsdirektør Stein-Gunnar Bondevik.

– Et funn

I tillegg til NRK-karrieren har Garfjeld en bachelor i medievitenskap, og har jobbet i kommunikasjonsbyrået Krysspress i Tromsø, før hun gikk til NRK Troms. Der har hun både vært nyhetsanker, journalist og produsent.

Hun var også sentral i å bygge opp radiokonseptet Helgemorgen, og i 2021 flyttet hun til Oslo hvor hun begynte som journalist og produsent i NRK Ekko.

– Marit er dessuten idérik, usedvanlig omgjengelig, analytisk og samtidig pågående og leveransedyktig – et funn for et direktorat som har en svært hektisk mediehverdag og utfordrende kommunikasjonsoppgaver innenfor hele spekteret av helsestoff, avslutter Bondevik.

Powered by Labrador CMS