Ruth Høyland Jønsrud har fått jobben som ny kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet.

Ruth danket ut 33 andre i kampen om toppjobb i Jernbanedirektoratet

– Jeg får motivasjon av å kjenne at jeg gjør noe som er viktig for samfunnet, sier den nye kommunikasjonsdirektøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I januar gikk fristen ut for å søke på stillingen som kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet. Totalt var det 34 personer som søkte på stillingen, fordelt på 15 kvinner og 19 menn.

Nå er det kjent at det er Ruth Høyland Jønsrud som har fått jobben som ny kommunikasjonsdirektør i Jernbanedirektoratet.

– Jeg ville ha denne jobben fordi Jernbanedirektoratet har et utrolig viktig og spennende samfunnsoppdrag. Tog er viktig for veldig mange folk i Norge og ikke minst for næringslivet som frakter gods, sier hun til KOM24.

– Det å jobbe med noe som faktisk betyr noe for folk, og for miljøet, er veldig spennende, sier hun videre og legger til at hun tiltrekkes av muligheten til å jobbe i krysningen mellom fag og politikk.

Jønsrud kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring. Der har hun jobbet siden 2013.

– Når man jobber som kommunikasjonsdirektør, eller leder for kommunikasjon, har man en rolle som samtidig er operativ og strategisk. Det er artig. Og kommunikasjon handler om folk, og jeg er rett og slett glad i folk, sier hun og legger til at når man jobber for staten, så er man til for befolkningen og for demokratiet.

– Jeg får motivasjon av å kjenne at jeg gjør noe som er viktig for samfunnet.

I rollen som kommunikasjonsdirektør får hun ansvaret for å videreutvikle og få gjennomført direktoratets kommunikasjonsstrategi og -planer, og ha ansvaret for direktoratets mediehåndtering, myndighetskontakt og omdømmearbeid.

I stillingsutlysningen sto det at en viktig del av stillingen også er å legge til rette for en god og effektiv informasjonsflyt internt i organisasjonen som skal bidra til organisasjonsutvikling, deling av fagkunnskap og en generelt åpen og samarbeidende kultur.

Jønsrud tiltrer den nye stillingen 3.mai.

Powered by Labrador CMS